Raul Fernandez heeft vrijdag tijdens de eerste dag van Gran Premio Red Bull de Andalucía de snelste rondetijd laten. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur was na afloop van de eerste twee vrije trainingen het snelst voor de Japanner Tatsuki Suzuki en de Tsjech Filip Salac.

Voor het tweede weekend op rij is het MotoGP wereldkampioenschap te gast op het circuit van Jerez. De Moto3 coureurs openden zoals gebruikelijk de dag met hun eerste vrije training. Twee vrije trainingen stonden er tijdens deze eerste dag van de Gran Premio Red Bull de Andalucía op het programma.

Het was Raul Fernandez die met een snelste ronde van 1’45.896 – gereden in de eerste sessie van de dag – deze eerste dag als snelste Moto3 coureur afsloot. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur was de enige coureur die een tijd op de klok wist te zetten onder de 1’46 grens.

Tatsuki Suzuki, de Japanner die een week geleden de Moto3 pole wist te behalen, sloot deze eerste dag af met de tweede rondetijd achter zijn naam terwijl de jonge Tsjech Filip Salac vrijdag de derde plaats op de tijdlijst voor zich op wist te eisen.

De vierde rondetijd van de dag kwam op naam van Gabriel Rodrigo voor Andrea Migno, Carlos Tatay, Jeremy Alcoba en Tony Arbolino.

John McPhee, in de middagsessie het snelst, sloot de dag op de samengestelde lijst af als negende terwijl Stefano Nepa na afloop van deze eerste dag de top tien completeerde.

Albert Arenas, de winnaar van de race een week geleden, moest genoegen nemen met de veertiende rondetijd van de dag. De Solunion Aspar Team Moto3 coureur moest nagenoeg de gehele eerste sessie van de dag aan zich voorbij laten gaan vanwege een technisch probleem, wist zich gedurende FP2 wel goed te herpakken maar gezien de mindere omstandigheden in deze sessie zat een toptijd er tijdens deze eerste dag niet meer in.

Voor meer details en een uitgebreider verslag van de eerste twee vrije trainingen verwijzen we jullie naar de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App