Jonathan Rea was zaterdagochtend in de Superpole sessie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst en heeft daarmee zijn tweede pole position op rij behaald. WorldSBK rookie Sandro Cortese kwalificeerde zich als tweede met BMW coureur Tom Sykes daarachter op de derde plaats.

Zaterdagochtend om 11:00 uur gingen de lichten op groen voor de 25 minuten durende Superpole sessie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Na een regenachtige start van de dag scheen de zon weer fel boven het Italiaanse circuit en waren de omstandigheden gunstig met een buitentemperatuur van zo’n 24°C.

Nederlander Michael van der Mark is er dit weekend niet meer bij na zijn gigantische valpartij op vrijdagmiddag aan het eind van de tweede vrije training. De Pata Yamaha coureur brak daarbij de radius en trapezium in zijn hand en twee ribben en liep daarbij ook nog een flinke hersenschudding op.

De coureurs gingen eerst met normale racebanden de baan op om alvast een aantal goede ronden te rijden waarna er aan het einde van de sessie zeer zachte Pirelli kwalificatiebanden werden gemonteerd voor één ultieme ronde.

Halverwege de sessie had Jonathan Rea de voorlopige pole in handen voor Aruba.it Ducati coureurs Álvaro Bautista en Chaz Davies. Sinds 2011 heeft Kawasaki ieder jaar pole position behaald in de WorldSBK klasse en de viervoudig wereldkampioen deed er dan ook alles aan om deze reeks voort te zetten.

Met zo’n acht minuten op de klok stonden alle coureurs in de pits en werden de qualifiers gemonteerd. Op dat moment was Rea het snelst met een 1’35.464 voor Cortese en Haslam. In theorie zou het allemaal nog veel sneller kunnen aangezien het polerecord een 1’33.640 is, een jaar geleden gereden door Tom Sykes op de Kawasaki. Echter was het asfalt niet in optimale staat vanwege de regen eerder op de dag.

In een spectaculaire slotfase wist Rea uiteindelijk het best gebruik te maken van de qualifier en met een 1’34.596 pole position te behalen: zijn tweede pole op rij. De tweede tijd werd gereden door de indrukwekkende WorldSBK rookie en huidig WorldSSP wereldkampioen Sandro Cortese met Sykes daarachter op de derde plaats. Lowes kwalificeerde zich als vierde met leider in het kampioenschap Bautista daarachter op de vijfde positie. Haslam klokte de zesde tijd met daarachter Ducati coureurs Rinaldi, Pirro en Davies met Kawasaki coureur Razgatlioglu op de tiende plaats.

De eerste WorldSBK race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vanmiddag om 14:00 uur van start.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App