Rea denkt komend weekend in Imola het tij te kunnen keren

45
jonathan-rea
Jonathan Rea - Assen | foto© Rene Vos

Jonathan Rea denkt komend weekend het tij te kunnen keren tijdens de vijfde ronde van het FIM Superbike World Championship in het Italiaanse Imola. De viervoudig wereldkampioen is vastberaden er zijn eerste zege van het seizoen te scoren en een einde te kunnen brengen aan de ongeslagen reeks van Ducati coureur Alvaro Bautista.

Na vier weken pauze komen de FIM Superbike World Championship coureur komend weekend weer in actie voor de vijfde ronde van het seizoen. Plaats van handeling is het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola, Italië.

Voor viervoudig World Superbike kampioen Jonathan Rea is het historische Italiaanse geen onbekend terrein. De Kawasaki coureur scoorde er in de kwalificaties al drie keer een pole-position en wist er al zeven keer een race te winnen, het Italiaanse circuit behoort dan ook zeker tot één van zijn favoriete banen binnen het kampioenschap.

Dit samen met het feit dat Rea vier weken terug in Assen het verschil met de dit seizoen nog ongeslagen Alvaro Bautista al kleiner zag worden in vergelijking met de voorgaande races zorgt voor veel zelfvertrouwen bij de Brit. Hij is dan ook vastberaden om komend weekend zijn eerste overwinning van het seizoen te gaan scoren.

Jonathan Rea: “Na een paar weken thuis zijn mijn batterijen weer opgeladen. Na de eerste vier raceweekenden begrepen we waar we stonden en wat we moesten verbeteren. Komend weekend in Imola zullen we proberen een stap voorwaarts te maken. Op dit circuit moet je één zijn met je fiets om tot het uiterste te kunnen gaan. Ik ben benieuwd of we vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training meteen concurrerend zullen zijn – ik weet eigenlijk wel zeker dat we dat zullen zijn. Ik denk dat Imola één van de circuits is waar we echt concurrerend kunnen zijn. Ik heb het gevoel dat we komend weekend het tij in het kampioenschap kunnen keren – Imola geeft ons een goede gelegenheid om dat te doen.”

Rea bezet momenteel de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter de ongeslagen Bautista. De Ducati coureur heeft na elf verreden races 236 WK punten achter zijn naam, 53 meer dan Rea die 183 punten heeft weten te scoren.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App