Jonathan Rea heeft donderdag tijdens de tweede en afsluitende dag van de WorldSBK Test de snelste rondetijd laten noteren van de aanwezige WorldSBK coureurs. De Kawasaki coureur was met een snelste rondetijd van 1’39.160 het rapst voor Alex Lowes en teamgenoot Leon Haslam. De verrassing van de dag was opnieuw BMW Motorrad WorldSBK coureur Tom Sykes.

Onder warmere temperaturen dan tijdens de eerste dag ging donderdagochtend op het Jerez circuit de tweede dag van de WorldSBK test van start. In tegenstelling tot de eerste dag was er dan in de ochtend ook al volop actie op de baan. De twee Ducati Panigale 4V R coureurs Michael Rinaldi (BARNI Racing Team) en Eugene Laverty (Team Goeleven) waren degenen die als eersten de baan opgingen, gevolgd door Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

Rond de klok van 11:00 uur was het regerend wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) die zijn eerste ronden aflegde en meteen de snelste tijd in de ochtend liet noteren. Met een snelste ronde van 1’40.032 was Rea het snelst van de aanwezige WorldSBK coureurs – MotoGP testcoureur Stefan Bradl was iets sneller – op slechts enkele tienden van een seconde gevolgd door Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team),

Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) en Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) en Haslam.

Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) en Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK) hadden een iets minder gelukkige donderdagochtend, beiden kwamen ten val waarbij met name de crash van Sykes nogal spectaculair was. Bij de crash doorboorde de BMW van Sykes namelijk de airfences om vervolgens door zover door de lucht te vliegen dat deze achter de hekken op het publieke gedeelte naast de baan belande. Gelukkig bleef Sykes – en ook Cortese – ongedeerd bij hun ongewilde schuivers.

Na de middag gingen de rondetijden vervolgens nogmaals flink naar beneden en doken verschillende coureurs zelfs onder de 1’40 grens.

De snelste rondetijd van de dag kwam op naam van Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl, iets dat hij gezien het materiaal ook zeker aan zijn stand verplicht was. De Duitser noteerde een snelste ronde van 1’39.152, maar op slechts 0,008 seconde van deze tijd was het Rea die tijdens de tweede en afsluitende testdag de snelste WorldSBK coureur werd.

Achter Rea noteerde Lowes de tweede rondetijd van de aanwezige WorldSBK coureurs gevolgd door Haslam, Alvaro Bautista en Razgatlioglu. Opvallend was wederom het optreden van Sykes, net als de eerste dag reden de twee BMW Motorrad WorldSBK coureurs ook tijdens de tweede dag grotendeels rond zonder transponder. Pas donderdag halverwege de tweede dag bleken de transponders op de BMW’s pas te werken waardoor Sykes en ook zijn teamgenoot Markus Reiterberger pas als vijftiende en zestiende op de lijst te vinden zijn. Schijn bedriegt, want Sykes wist eerder op de dag een rondetijd op de klok te zetten van 1’39.9 (volgens onofficiële bronnen), een rondetijd die goed zou zijn geweest voor de zesde of zevende plaats op de lijst.

Van de coureurs die wel met een transponder onderweg waren was Cortese de zevende op de lijst net voor Van der Mark. Ondanks deze zevende rondetijd was de Nederlander na afloop een tevreden man, dit ondanks dat zijn snelste ronde op een kwalificatieband niet helemaal vlekkeloos en goed ging maar meer omdat zijn rondetijden op racebanden echt goed waren.

Marco Melandri sloot deze tweede dag af met de negende rondetijd achter zijn naam, net voor zijn landgenoot Rinaldi.

WorldSSP
Van de aanwezige WorldSSP coureurs was Federico Cariscasulo het snelst. De Italiaan noteerde een snelste ronde van 1’42.529, een tijd die 0,222 seconde sneller was dan de als tweede eindigende Lucas Mahias.

Raffaele de Rosa noteerde de derde rondetijd van de dag voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel terwijl Rob Hartog deze dag afsloot met de tiende rondetijd van de dag.

Volledige uitslagen Jerez Test WorldSBK dag 2:  ⇓ JerezTestDay2


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App