Zondagochtend was het Jonathan Rea die in de warm-up voor de WorldSBK klasse op Phillip Island de snelste rondetijd wist te rijden voor Leon Haslam en Alex Lowes, Michael van der Mark kwam naar de achtste tijd. Randy Krummenacher was het snelst in de WorldSSP klasse voor Federico Caricasulo en Raffaele de Rosa, Jaimie van Sikkelerus reed de zeventiende tijd, Glenn van Straalen de twintigste. 

Zondagochtend om 09:30 uur lokale tijd gingen op het Phillip Island Grand Prix Circuit de lichten op groen voor de 15-minuten durende warm-up sessie voor de World Superbike klasse met een warm-up sessie voor de World Supersport klasse daar achteraan. Het zou op deze racedag warmer worden dan op zaterdag wat ’s ochtends dus al te merken was. Blauwe luchten en veel zonlicht begroetten de coureurs tijdens deze laatste dag op het Australische eiland.

WorldSBK
Na de verpletterende zege van Álvaro Bautista zaterdagmiddag in race 1 begon alles op zondag weer van voor af aan met zelfs een extra race, namelijk de nieuwe Tissot Superpole Race. Een sprintrace over slechts tien ronden (de volledige WorldSBK race hier duurt 22 ronden) waarbij de winnaar 12 punten kan verdienen in plaats van de gebruikelijke 25.

Jonathan Rea sloot deze warm-up sessie uiteindelijk als snelste af met een 1’30.153 voor landgenoten Leon Haslam en Alex Lowes. Racewinnaar Álvaro Bautista noteerde de vierde tijd voor Sandro Cortese en Tom Sykes met daarachter Yamaha coureurs Marco Melandri en Nederlander Michael van der Mark. Chaz Davies en Toprak Razgatlioglu maakten de top tien compleet.

De Superpole race zal om 02:00 uur Nederlandse tijd van start gaan met Race 2 om 05:00 uur.

WorldSSP
Vervolgens kregen de World Supersport coureurs nog eens vijftien minuten de tijd om zich voor te bereiden op hun race later op de dag. Echter zal hun race niet zoals gewoonlijk verlopen aangezien de coureurs een verplichte pitstop moeten uitvoeren en daarin een nieuwe achterband moeten laten monteren. Volgens Pirelli is het niet veilig om met hun achterbanden de volledige raceafstand te rijden op het veeleisende Phillip Island, iets wat helaas niet nieuw is voor de fabrikant en waar ontwikkeling toch uit lijkt te blijven.

Het was Randy Krummenacher die wederom liet zien dat hij één van de favorieten is voor de overwinning en noteerde met een 1’32.860 de snelste tijd voor Bardahl Evan Bros Racing Yamaha teamgenoot en polesitter Federico Caricasulo. Raffaele de Rosa kwam naar de derde tijd op de MV Agusta met daarachter Jules Cluzel, Isaac Viñales, Hannes Soomer, Thomas Gradinger, Federico Fuligni, Lucas Mahias en Corentin Perolari in de top tien. Jaimie van Sikkelerus reed de zeventiende tijd maar kreeg in de slotfase te maken met een technisch probleem, Glenn van Straalen noteerde de twintigste tijd.

De WorldSSP race zal om 03:15 uur Nederlandse tijd van start gaan.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App