Jonathan Rea heeft op vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSBK klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours ruimschoots de snelste rondetijd gereden. De Kawasaki coureur, die dit weekend zijn vierde titel in de wacht kan slepen, was een halve seconde sneller dan teamgenoot Tom Sykes en Nederlander Michael van der Mark. 

Vrijdagochtend ging om 09:45 uur de eerste vrije training van start voor de World Superbike klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De omstandigheden waren zonnig maar vooralsnog behoorlijk koel.

Voor PJ Jacobsen en Marco Melandri begon de sessie niet op een gunstige manier. De Honda CBR1000RR Fireblade SP2 kwam na enkele seconden al stil te staan waarna ook de Ducati 1199 Panigale R met een technisch probleem te maken kreeg. De twee verloren kostbare tijd op het Franse circuit waarbij Melandri zelfs helemaal niet meer in actie kwam.

Yonny Hernández zal dit weekend niet in actie komen, de Colombiaan wordt binnen het Pedercini Kawasaki team vervangen door de Fransman Jeremy Guarnoni.

Drievoudig wereldkampioen, en mogelijk na dit weekend viervoudig wereldkampioen, Jonathan Rea begon zoals altijd weer sterk aan de sessie en nam meteen de snelste rondetijd in handen met een flinke marge voor landgenoten Alex Lowes en Tom Sykes.

In de slotfase was er nog een flinke valpartij voor Tati Mercado waardoor de rode vlag werd gezwaaid voor de veiligheid. De Argentijn ging de fout in bij het uitkomen van de chicane voor start / finish waarna hij met een flinke high-side hard ten val kwam. De Orelac Racing Kawasaki coureur had zichtbaar pijn maar bleef uiteindelijk relatief ongedeerd.