Jonathan Rea heeft tijdens de eerste vrije training van de Geico US Round de snelste rondetijd laten noteren. De Kawasaki coureur coureur was vrijdagochtend op de WeatherTech Raceway Laguna Seca het snelst voor Tom Sykes en Toprak Razgatlioglu. Nederlander Michael van der Mark noteerde in deze eerste sessie de vijfde rondetijd.

Vrijdagochtend om 10:30 uur plaatselijke tijd in Laguna Seca was het plan om de lichten op groen te zetten voor de eerste vrije training van de Geico US Round. Zeer dichte mist zorgde er echter voor dat de start van deze eerste sessie van het weekend op Amerikaanse bodem met 10 minuten werd uitgesteld.

Zonder de nog steeds geblesseerde Moriwaki Althea Honda Racing coureur Leon Camier – de Brit werd vrijdagochtend alsnog geopereerd aan zijn in Imola opgelopen schouderblessure – maar met de Amerikaanse wildcard of beter gezegd One -Event coureur Bea JD Beach begonnen 19 World Superbike coureurs aan deze eerste vrije training.

Ondanks dat de lichten om 10:40 uur op groen gingen kwamen niet alle 19 coureurs al meteen in actie. Zo keek Jonathan Rea eerste de kat uit de boom maar nadat ook hij na enige tijd voor het eerst naar buiten kwam was het wel meteen duidelijk wie de toon zette. De regerend wereldkampioen dook meteen en als enige onder de 1’24 minuten grens en was zelfs enige tijd bijna een seconde sneller dan de rest van het veld.

Uiteindelijk scherpte Rea zijn eigen snelste rondetijd aan tot een rondetijd van 1’23.440, een tijd waar vervolgens niemand meer in de buurt wist te komen. Rea sloot deze eerste sessie van het weekend dan ook als snelste af voor Tom Sykes die met een snelste ronde van 1’23.986 op iets meer dan een halve seconde van de Brit the best of the rest werd.

Toprak Razgatlioglu noteerde de derde rondetijd gevolgd door Alex Lowes, Nederlander Michael van der Mark, Chaz Davies, Alvaró Bautista en de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz.

Marco Melandri en Leon Haslam completeerden in deze eerste sessie van het weekend met respectievelijk de negende en tiende plaats de top tien.

Crashes waren er in deze sessie niet, wel maakten Baz (2x), Melandri, Alessandro Delbianco en Razgatlioglu gedurende de sessie een uitstapje door het gravel.

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App