Jonathan Rea is ook oppermachtig in de Tissot Superpole Race in Portimão en wint voor Toprak Razgatlioglu. Loris Baz finishte als derde en scoorde daarmee het eerste podium voor Ten Kate Racing sinds hun terugkeer met Yamaha in de World Superbike. Een zevende plaats voor Michael van der Mark.

Zondagmorgen om 11:00 uur stonden de World Superbike coureurs klaar voor de Tissot Superpole Race, een sprintrace die altijd gaat over tien ronden. De startopstelling wordt gemaakt aan de hand van de uitslag van de Superpole. Dit betekende dat Jonathan Rea vanaf pole position mocht vertrekken met Toprak Razgatlioglu en Alex Lowes naast zich op de voorste startrij. De tweede startrij werd gevormd door Tom Sykes, Michael van der Mark en Loris Baz.

Razgatlioglu dook als eerste de eerste bocht in, maar ging wat wijd waardoor Rea de leiding over kon nemen. Het tweetal vooraan had na een aantal bochten al een kleine voorsprong te pakken, omdat er daarachter stevig geknokt voor de derde plaats tussen Baz, Lowes en Sykes. Van der Mark viel na de start terug naar plaats zeven achter Scott Redding. De Nederlander had het niet makkelijk in de openingsfase, want hij had moeite om het achterwiel van Redding te houden.

In de derde ronde gingen Chaz Davies en Eugene Laverty samen onderuit in Bocht 5. Erg zonde voor Davies, die vanmorgen in de warm up een goede tempo die liet zien na een teleurstellende eerste race. Aan kop reden de twee koplopers langzaam maar zeker verder weg ten opzichte van Baz in derde positie. Rea wist op zijn beurt tiende bij tiende weg te rijden bij Razgatlioglu. Daarachter ontstonden er ook kleine verschillen tussen Baz, Lowes en Redding. Van der Mark had het aan de stok met Sykes voor de zesde positie.

Er stond net als in de eerste race geen maat op Rea. De Kawasaki-coureur wist de Tissot Superpole Race in Portimao te winnen met een voorsprong van drie seconden op Razgatlioglu, die alleen naar de tweede plaats reed. Daarachter wist Baz naar een derde plaats te sturen door Lowes achter zich te houden. Het betekende het eerste podium voor de Fransman sinds Qatar 2014 en het langverwachte eerste podium voor Ten Kate Racing met Yamaha in de World Superbike. Redding finishte als vijfde. Van der Mark kwam niet verder dan een zevende plaats achter Sykes. Rinaldi kwam vier seconden achter de Nederlander als achtste over de eindstreep gevolgd door Leon Haslam en Garrett Gerloff.

Redding gaat nog aan de leiding in het kampioenschap, maar heeft slechts nog één punt voorsprong op Rea. Razgatlioglu staat zeventien punten achter op Redding in het WK.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App