Reale Avintia Racing presenteert ambitieus project

44
2018 Reale Avintia Racing team

Reale Avintia Racing team presenteerde vrijdag in Madrid haar plannen voor komend MotoGP seizoen. Het Spaanse team zal dit seizoen niet alleen actief zijn in de koningsklasse maar tevens in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en ook in het FIM Junior World Championship Moto2, Moto3 en de European Talent Cup.

Een ambitieus project zo kan de presentatie van het Reale Avintia Racing Team misschien wel het beste omschreven worden. Het team is namelijk op vele fronten actief in 2018, van de basis tot aan het hoogste niveau in de wegracesport.

Zo zullen Tito Rabat en Xavi Simeon de eer van het team in 2018 hooghouden in de MotoGP klasse, zal Livio Loi actief zijn in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, zullen Vicente Pérez, Andreas Pérez, Andrea Cavaliere, Xavi Cardelus en Barry Baltus de kleuren van het team vertegenwoordigen in diverse klassen van het FIM CEV Repsol.

Baltus en Cardelus konden vrijdagmiddag niet bij de teampresentatie aanwezig zijn, Baltus kreeg geen vrij van school terwijl Cardelus een test afwerkte ter voorbereiding op het FIM CEV Repsol seizoen.

Tijdens de presentatie verschenen naast de aanwezige rijders ook teameigenaar Raúl Romero en de twee CEO’s van de Avintia Grupo, Ignacio Mariscal en Antonio Martín op het podium. Het laatstgenoemde drietal had de eer om de nieuwe kleurstelling te onthullen van de 2018 machines.

Rabat, Simeon en Loi kwamen vervolgens aan het woord om terug te kijken op de afgelopen wintertesten en kort vooruit te blikken op het komende seizoen dat over minder dan een week van start gaat op het Losail International Circuit in Qatar.

Tito Rabat: “De presentatie is goed verlopen en de nieuwe kleurstelling van de fietsen is geweldig. We zijn klaar om volgende week in Qatar te beginnen en ik kan niet wachten om komende week vrijdag de eerste vrije trainingssessies te starten. In dit team ben ik thuis en vanaf het eerste moment had ik echt goede gevoelens met mijn Ducati GP17. Nu moeten we gewoon wachten tot het rode licht in Qatar uit gaat.”

Xavier Simeon: “Het pré season is zeer goed verlopen en ik heb dankzij het team al veel over MotoGP kunnen leren. De nieuwe fiets is prachtig en de lancering van het team is geweldig geweest. Over een paar dagen zijn we in Qatar en dan begint het serieuze deel. Het belangrijkste is dat we klaar zijn om te beginnen en veel gas te geven.”

Livio Loi: “Ik ben erg blij met hoe de wintertesten zijn verlopen. Het weer was ons niet zo goed gezind als we gehoopt hadden, maar ik denk dat we goed voorbereidt naar Qatar gaan. Het team is zeer professioneel en ik heb me vrij snel aangepast aan de voor mij nieuwe KTM. Over een paar dagen zullen we echt zien waar we staan en hoe ver we kunnen komen.”