Scott Redding heeft ook de tweede vrije training op het Circuito do Estoril als snelste afgesloten. De jarige Toprak Razgatlioglu klokte een tweede tijd. Loris Baz stond lang bovenaan op de tijdlijst en eindigde als derde. Michael van der Mark noteerde een negende tijd.

Vrijdagmiddag kwamen de World Superbike rijders in actie voor hun tweede vrije training op het Circuito do Estoril in Portugal. In de eerste vrije training kwamen de Yamaha rijder heel erg goed voor de dag, echter stond er een andere rijder bovenaan op de tijdlijst; Scott Redding. Garrett Gerloff was tweede voor Loris Baz. Toprak Ratgatlioglu die vandaag zijn 24e verjaardag viert zetten een vierde tijd, door zijn teamgenoot Michael van der Mark. Jonathan Rea noteerde een zesde tijd in de openingssessie van het weekend.

Baz begon met zijn Ten Kate Racing Yamaha erg sterk aan de tweede vrije training. De Fransman haalde meteen een halve seconde van zijn tijd af en stond met een 1’37.084 lang bovenaan op de tijdlijst. Baz reed vijf ronden, totdat hij ten val kwam in de eerste bocht. Er werd vervolgens hard gewerkt om de motor weer klaar te krijgen en in de slotfase kon de coureur in Nederlandse dienst weer de baan op. Met het vallen van de finishvlag ging de tijd van Baz er pas aan, toen Razgatlioglu onder zijn tijd dook. De Turkse rijder zette een 1’36.975. Dit was echter niet genoeg voor de snelste tijd van de dag, want een paar tellen later zette Redding een 1’36.886. Hierdoor was de Brit net als in FP1 het snelste op Circuito de Estoril.

Achter Razgatlioglu en Baz noteerde Rea een vierde tijd. Echter was er een duidelijk verschil tussen de top-drie en de rest, want de regerend wereldkampioen moest een halve seconde toegeven op Redding. Alex Lowes eindigde als vijfde gevolgd door Garrett Gerloff, Chaz Davies en Jonas Folger. Gerloff maakte nog wel een schuiver mee. Van der Mark stond gedurende sessie praktisch niet in de top-vijf en eindigde de tweede training met een negende tijd. Leon Haslam zette een tiende tijd. Zijn teamgenoot Alvaro Bautista was elfde, maar de Spanjaard maakte een crash mee gedurende de laatste tien minuten van de sessie. Tom Sykes, Michael Ruben Rinaldi, Xavi Foris en Sylvain Barrier maakten de top-vijftien compleet.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App