Het Repsol Honda Team heeft woensdagochtend haar MotoGP team voor het seizoen 2019 gepresenteerd. De presentatie had dit keer een speciaal tintje aangezien Honda en Repsol hun 25-jarige jubileum vierden. Speciaal hiervoor waren Mick Doohan en Alex Criville aanwezig, de twee voormalige wereldkampioen mochten dan ook samen met Marc Marquez en Jorge Lorenzo de 2019 Honda RC213V machines onthullen.

Voor een volgepakte zaal op de Repsol Campus in Madrid met internationale media, gasten, sponsors en partners werden woensdagochtend rond de klok van 11:00 uur de doeken van de 2019 machines, waarop zowel Marc Marquez en Jorge Lorenzo komend MotoGP seizoen hopen te schitteren, gehaald. De twee Honda RC213V machines werden op het podium vergezeld door de titel-winnende Repsol Honda’s van Doohan en Criville.

Na de onthulling kreeg de media de gelegenheid zowel Marquez en Lorenzo de nodige vragen te stellen, vragen die vanzelfsprekend hoofdzakelijk gingen over de fysieke gesteldheid van de twee Repsol Honda coureurs.

Marc Marquez: “Het is de saaiste winter van mijn leven geweest. Ik heb mijn machine en uberhaupt geen andere motor aangeraakt tijdens de winterstop. Ik heb er echter alles aan gedaan om weer fit te worden, maar dat valt me tot op heden zeker een beetje tegen. De operatie begin december was duidelijk complexer dan de artsen, maar ook ikzelf, vooraf hadden verwacht. Na de operatie werd me duidelijk gemaakt dat het herstel normaalgesproken zeker drie tot vier maanden in beslag zou nemen. Als het seizoen begint dan zijn we ongeveer drie maanden verder, mijn doel is dan ook om in Qatar weer volledig fit te zijn. De twee wintertesten in Sepang en in Qatar zullen hoe dan ook zwaar worden, simpelweg omdat ik op dit moment nog bijna geen kracht heb ik mijn gekwetste schouder. Maar hoe dan ook, deel uitmaken van de Repsol-familie is een voorrecht, ik ben opgegroeid met de overwinningen van deze twee coureurs aan mijn zijde (Doohan en Crivelle). Nu ik hier ben, is het ongelooflijk. Mijn relatie met Honda en Repsol is zeer sterk, we zullen blijven vechten om het maximum te bereiken. We kunnen dit jaar dan wel een droomteam zijn op papier, maar wat telt zijn de resultaten en overwinningen. Dat is wat we willen.”

Ook Lorenzo zijn verhaal ging natuurlijk over zijn ongeval van afgelopen zaterdag en zijn operatie twee dagen later.

Jorge Lorenzo: “Ik zou willen dat ik hier in perfecte gezondheid kon zijn, maar we moeten de dingen accepteren zoals ze zijn. Ik zal niet in Sepang zijn, maar jullie kunnen weer op mij rekenen in Qatar. Ik ben blij dat ik me bij dit team heb aangesloten. Het niveau hier is ongelooflijk hoog en ik ben (bijna) klaar om het beste te geven wat ik heb. Het is nog vroeg om te zeggen hoe ik me zal aanpassen aan de Honda, zelfs in de tests in Valencia was ik nog niet klaar en niet helemaal fit na mijn voet- en handblessures. Ik vind de Honda machine erg leuk, hij is wendbaar en snel – ik waardeer deze kwaliteiten. We moeten nog verbeteren, maar het is een grote eer om deel uit te maken van zo’n succesvol team.

Repsol Honda en Marquez maken zich nu op om naar Sepang te vertrekken, aangezien de eerste Official MotoGP Test van 2019 op 6, 7 en 8 februari op het programma staat. Voor Lorenzo is het een kwestie om zo goed mogelijk te herstellen voor de Qatar MotoGP Test op 23, 24 en 25 februari aanstaande.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App