Na een succesvolle GP TIM di San Marino e della Riviera di Rimini bleef het Repsol Honda Team op het Misano World Circuit waar men afgelopen maandag een privé test had gepland. Helaas gooiden de weergoden roet in het eten waardoor men de test naar dinsdag verplaatste.

Nadat de GP TIM di San Marino e della Riviera di Rimini afgelopen weekend werd verreden onder prachtige weersomstandigheden gingen in de nacht van zondag op maandag in Misano de hemelsluizen flink open. Dit zorgde ervoor dat het Misano World Circuit maandag nog dusdanig nat was dat het voor het Repsol Honda Team geen zin had om de geplande privé test door te laten gaan.

Gelukkig voor Dani Pedrosa en Marc Marquez was het circuit ook dinsdag beschikbaar waarna er in goed onderling overleg werd besloten de test met een dag uit te stellen en te verplaatsen naar dinsdag.

Dinsdagochtend waren de omstandigheden net als afgelopen weekend ideaal waardoor Marquez en Pedrosa alsnog de kans kregen om een volledige dag te testen en voor het eerst kennis te maken met de 2017 uitvoering van de Honda RC213V

Hoewel er geen rondetijden werden vrijgegeven kon het Repsol Honda Team dinsdagavond melden dat de test naar volle tevredenheid was verlopen. Na een drukke periode van twee opeenvolgende Grand Prix weekenden zullen beide Repsol Honda coureurs komend weekend genieten van een vrij weekend om zich vervolgens voor te gaan bereiden op de eerstvolgende Grand Prix die over minder dan twee weken zal worden verreden op het Motorland Aragon Circuit.