Rick Dunnik heeft afgelopen weekend zijn eerste punten behaald in de European Talent Cup van FIM CEV Repsol. Op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia behaalde hij in de eerste wedstrijd de 13e plek en dit leverde hem drie punten op. In de tweede race miste hij de aansluiting en finishte hij op de 28e positie.

Volle bak
Mocht je gekeken hebben via het YouTubekanaal dan heb je kunnen zien dat de ETC aantrekkelijk is om naar te kijken. Met maar liefst 44 coureurs aan de start kan er van alles gebeuren tijdens de wedstrijd.

Rick startte goed vanaf de 27e plek en wist zich iedere ronde verder naar voren te rijden. De eerste race werd door een rode vlag situatie beëindigd na 13 van de 17 rondes. Hij finishte sterk op de 13e plek en eindigde als beste Nederlander in het klassement en het leverde hem de eerste punten op.

In de tweede race kwam hij minder goed weg. Het was moeilijk om aansluiting te krijgen op de groep voor hem. Bovendien had hij last van chatter waardoor de motor constant naar buiten stuurde. Rick eindigde op de 29e plaats.

8 en 9 juni Barcelona
In Estoril reed Rick in beide wedstrijden met de kopgroep mee, maar door pech viel hij uit. Dit weekend heeft hij beide races uitgereden én de eerste punten behaald. Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Dat neemt hij mee naar de volgende wedstrijden op 10 juni in Barcelona.

 

Handige links FIM CEV Repsol Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live beelden races