Rick Dunnik in 2019 van start in Yamaha R3 Cup en IDM

124
rick-dunnik
Rick Dunnik - IDM Assen 2018 | foto© Jan Timmerman

Rick Dunnik zal dit seizoen de overstap maken naar de Nederlandse Yamaha R3 Cup en aan de start verschijnen tijdens een aantal Supersport 300 wedstrijden in het IDM. De coureur uit Staphorst heeft hierover overeenstemming bereikt met het Nederlandse Zuwi HD Racing.

Rick Dunnik begint in 2019 aan een nieuwe stap in zijn wegrace carrière. De jonge Staphorster, die de afgelopen jaren met wisselend succes actief was in de European Talent Cup – een competitie die wordt verreden binnen het Spaanse CEV Repsol, maakt namelijk de overstap van een Moto3 – naar een Supersport 300 machine.

Dunnik gaat dit seizoen als vaste deelnemer van start in de Nederlandse Yamaha R3 Cup. Naast zijn deelname aan deze competitie zal de steevast met nummer 33 rijdende coureur een aantal races aan de start verschijnen in de Supersport 300 klasse van het IDM.

Voor deze nieuwe uitdaging heeft Dunnik een overeenkomst gesloten met het Nederlandse Zuwi HD Racing Team. Het team is niet geheel nieuw voor de Staphorster, het afgelopen seizoen kwam Dunnik, naast zijn deelname in de European Talent Cup, al een aantal keren voor het team in actie middels een gastoptreden.