Rick Kooistra in 2024 in ADR Racing kleuren op jacht naar Dutch Supersport titel

1158
rick-kooistra
Rick Kooistra - seizoen 2023 | foto© Jan Timmerman

Rick Kooistra zal komend seizoen uitkomen voor ADR Racing en de strijd aan gaan om het kampioenschap in de Dutch Supersport klasse van het IDC. Naast de vaste deelname in het IDC zullen ADR Racing en Kooistra ook aan de start verschijnen in een aantal IDM-wedstrijdweekenden, dit ter voorbereiding op de volgende stap in de carrière van de 22-jarige coureur.

Rick Kooistra is geen onbekende in het International Dutch Championship. Afgelopen seizoen wist Kooistra diverse Dutch Supersport races op zijn naam te schrijven en als tweede te eindigen in de eindstand van het kampioenschap. Ook in 2024 zal de 22-jarige uit Friesland afkomstige en momenteel in Assen wonende coureur actief blijven in de klasse en wel in de kleuren van ADR Racing.

Mede door de samenwerking met ADR Racing zal Kooistra zich niet alleen concentreren op zijn deelname in de Dutch Supersport klasse van het IDC maar zal er komend seizoen ook veel aandacht uitgaan naar een andere nieuwe uitdaging voor zowel Kooistra als ook ADR Racing. De plannen zijn namelijk ook een aantal keren aan de start te verschijnen in het IDM (Internationale Deutsche Meisterschaft). Dit prestigieuze en zeer competitieve Duitse wegrace kampioenschap is het voorportaal naar het hoogste niveau en daarom uitermate interessant om ervaring op te doen.

Rick Kooistra: “ik ben enthousiast dat ik deze stap heb mogen maken en dat er vertrouwen is vanuit ADR Racing om samen met mij de volgende stap te maken in mijn sportieve carrière. Ik heb alle vertrouwen in de samenwerking en ik kijk heel erg uit naar het seizoen 2024. De uitstapjes naar de IDM middels een aantal wildcard optredens zijn voor mij de gelegenheid om me te meten met deze toppers! Ik ga vol voor het kampioenschap in het IDC en hoop op een prachtig seizoen, het gevoel is goed, dus we gaan ervoor!”

Arnold de Roo van ADR Racing: “Uiteraard kijken wij uit naar seizoen 2024 met de daarbij behorende uitdagingen. Ik ben ervan overtuigd dat we met een uitermate sterke teamsamenstelling, zowel op als naast de baan, voor de dag komen en hoge ogen gaan gooien. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar ik kan niet wachten tot de voorjaarstraining en we alle rijders weer op de baan zien. Ik wil alle sponsoren en betrokkenen bedanken voor het vertrouwen in ons team en de stappen die we samen zetten!”

ADR Racing zal op korte termijn haar nieuwe website (adr-racing.nl) presenteren en ook zijn alle ontwikkelingen te volgen via de ADR Racing Facebook pagina.

adr-racingOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.