Rob Hartog: ‘Operatie geslaagd, Assen misschien mogelijk’

146
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Clinica Mobile

Rob Hartog is zaterdagochtend in Barcelona succesvol geopereerd aan zijn linkerpols, een blessure die vrijdagochtend aan het licht kwam tijdens de Motocard Aragon Round. De Team Hartog – Against coureur mag zondagochtend het ziekenhuis in Barcelona verlaten en hoopt op tijd hersteld te zijn voor zijn thuiswedstrijd komend weekend in Assen.

Rob Hartog kreeg vrijdag in Aargon een flinke domper te verwerken. Na in de eerste vrije training op het Motorland Aragon Circuit een keurige tiende rondetijd op de klok gezet te hebben bleek bij een medische controle in de Clinica Mobile dat er sprake was van een gebroken schippersbotje in linkerpols. ( Lees ook: Hartog UNFIT verklaard in Aragon: nieuwe breuk in linkerpols)Met hulp van de medewerkers van de Clinica Mobile reisde Hartog vrijdagavond naar Barcelona om zich in het Dexeus hospitaal te melden bij de bekend dr. Mir. Aangekomen in het ziekenhuis volgde meteen een nader medisch onderzoek en werden er voorbereidingen getroffen voor een operatie. Deze operatie werd zaterdagochtend om 09:00 uur uitgevoerd.

Bij de operatie werd er gebruik gemaakt van een speciale Arthro-scopie techniek hetgeen betekend dat de chirurg geen grote wond hoeft te maken – zoals ook bij een kijkoperatie. Tijdens de ingreep werd een kleine schroef geplaats op de breuk. Na de operatie werd de pols in het gips gezet welke de komende vier dagen moet zorgen voor stabiliteit en rust van de gekwetste pols.

De komende nacht zal Hartog nog ter observatie in het ziekenhuis moeten verblijven waarna hij zondagavond samen met het team terug zal reizen naar Nederland.

Rob Hartog: “De operatie is volgens de artsen goed verlopen. Men heeft speciaal voor deze techniek gekozen omdat men dan geen ‘grote’ wond hoefde te maken voor het plaatsen van de schroef. Tot dinsdag blijft de pols in het gips. Ik heb de artsen gevraagd, natuurlijk ook met het oog op de thuiswedstrijd komende week in Assen, hoe lang het herstel gaat duren. Ze hebben me verzekerd dat wat betreft de breuk het volgend weekend moet kunnen. De breuk is niet het probleem, dat is sterk genoeg, maar het zal afhangen van de pijn die ik in de loop van volgende week nog zal voelen. Volgens de artsen is de keus aan mezelf. Ik kan er nu dus nog niet zoveel van zeggen, maar als je het me nu vraagt dan zeg ik dat er tegen de pijn iets te doen is en dat het moet lukken. We moeten nu echter nog niet te optimistisch zijn en eerst de komende dagen maar eens afwachten hoe het werkelijk gaat. Ik wil heel graag in Assen rijden, dat moge duidelijk zijn. Rest me op dit moment nog te zeggen dat ik veel dank verschuldigd ben aan de mensen van de Clinica Mobile, dr. Mir. en al het medisch personeel hier in Barcelona, zonder hun fantastische inzet en hulp had ik het sowieso kunnen vergeten volgend weekend in Assen.”

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App