Rob Hartog: Technische problemen zorgen voor een DNF in Magny Cours

122
rob-hartog
Rob Hartog | foto© MPA photo

Rob Hartog reed in de eerste ronde na de herstart op een tiende plaats. De coureur van Team Hartog – Against Cancer kon helaas geen goed vervolg geven aan deze veelbelovende start, want halverwege de race moest de coureur uit Abbekerk helaas uitvallen vanwege een defecte koppeling.

Het was voornamelijk erg nat gedurende de World Supersport trainingen op Magny Cours. Rob Hartog had zich als vijftiende gekwalificeerd voor de race na ook een natte Superpole. De warm up op zondagmorgen was de eerste volledige droge sessie van het weekend, dus het voor Team Hartog een belangrijke training om een goede setup te bepalen voor de race. Hartog zette een zestiende tijd en de verschillen naar de top-tien waren klein, wat vertrouwen gaf voor een goede race.De start van Hartog was echter niet zo goed, maar de coureur uit Abbekerk had enigszins geluk dat er een rode vlag kwam vanwege een crash. Bij de herstart zat Hartog er wel erg goed bij en reed hij in de openingsfase zelfs even tiende. Vanaf de eerste ronde merkte de coureur van Team Hartog dat er een probleem was met de druk van de koppeling. Tevergeefs reed Hartog door, maar uiteidenlijk begaf de koppeling het helemaal waardoor hij vroegtijdig moest uitvallen.

De race in Magny Cours was de laatste van het seizoen in Europa. Er staan nog twee races op de kalender, waarvan de eerste in het weekend van 11 t/ 13 oktober wordt verreden op het Circuito San Jan Villicum in Argentinië.

Commentaar Rob: ‘Ik was bij de herstart veel beter weg, dan tijdens de eerste start. Ik reed in de eerste ronde op P10, maar ik merkte al snel dat er een probleem was met de druk van de koppeling. Helaas zorgde dit er ook voor dat ik uiteindelijk moest uitvallen. Het is en blijft een technische sport, maar het is wel erg balen omdat er vandaag zeker een goed resultaat in had gezeten. Het is ook wel typerend voor dit seizoen, want het zit ons dit jaar niet mee. Over het algemeen ging het dit weekend wel een stuk beter dan de vorige wedstrijd en dit gevoel moeten we meenemen naar Argentinië!’

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App