Joe Roberts heeft de eerste dag op het Losail International Circuit in Qatar afgesloten als snelste in de Moto2 klasse. De Amerikaan was aan het einde van de tweede vrije training ruim twee tienden sneller dan SKY Racing Team VR46 coureurs Marco Bezzecchi en Luca Marini. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de dag af met een keurige zevende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin kwam uiteindelijk naar de 26e tijd. 

Vrijdag is het Moto2 seizoen officieel van start gegaan voor de Moto2 klasse. Zoals al veelbesproken is het een bijzonder weekend met de afwezigheid van de MotoGP klasse, waardoor alleen de Moto3 en Moto2 klassen voor het spektakel zullen moeten zorgen.

Voor de coureurs in de Moto2 klasse zal het dit weekend nog even wennen worden aangezien zij er tijdens de test nog vanuit gingen dat ze hun race in daglicht zouden rijden, waardoor hun driedaagse test ook alleen maar tijdens daglicht verreden werd. Echter heeft de organisatie besloten dat na het afgelasten van de MotoGP race de Moto2 race nu onder kunstlicht verreden zal worden. Niet alleen de coureurs zullen daar even aan moeten wennen maar ook de afstelling van de machine en de bandenkeuze kunnen nog wel eens behoorlijk afwijken.

FP1
In de eerste vrije training was het de Moto2 veteraan Tom Lüthi, dit jaar wederom uitkomend voor het Duitse IntactGP team, die met een 1’59.168 de snelste rondetijd wist te rijden. De Zwitser werd vorig jaar derde in het kampioenschap, slechts 12 punten achter kampioen Alex Márquez. Red Bull KTM Ajo coureur Jorge Martin kwam in deze eerste vrije training naar de tweede tijd met landgenoten Aron Canet en Augusto Fernández daar kort achter. Joe Roberts klokte een keurige vijfde rondetijd voor Remy Gardner en Luca Marini, verder eindigden Marco Bezzecchi, Jorge Navarro en Marcel Schrötter in de top tien. Bo Bendsneyder reed in deze eerste sessie de achttiende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin eindigde als 22e.

In deze sessie was een drietal crashes te zien. Xavi Vierge, Jorge Navarro, Lorenzo Baldassarri kwamen ten val maar bleven ongedeerd.

FP2
De zon ging onder, de lichten stonden aan en de Moto2 coureurs mochten vrijdagavond hun tweede sessie van de dag rijden. Meteen ging het al mis voor de snelste man van FP1, Tom Lüthi. De Zwitser kwam ten val door middel van een flinke high-sider, maar bleef uiteindelijk ongedeerd. Niet veel later gingen ook Augusto Fernández en Remy Gardner onderuit, waarbij de Australiër ook een behoorlijke klapper maakte. Aan het einde van de sessie kwam Lüthi opnieuw ten val, echter was het deze keer minder heftig.

Uiteindelijk reed Joe Roberts met een indrukwekkende 1’58.421 de snelste van de dag, een redelijk onverwachte prestatie van de American Racing coureur. Marco Bezzecchi, overgestapt van het Red Bull KTM Tech 3 team naar het SKY Racing VR46 team, klokte de tweede tijd voor teamgenoot Luca Marini en Tetsuta Nagashima. De vijfde tijd van de dag kwam op naam van Xavi Vierge met daarachter Augusto Fernández en Bo Bendsneyder. De Nederlander kende een goede dag en liet weten dat veel kleine dingen ervoor gezorgd hebben dat de NTS steeds beter aanvoelt. Verder eindigden Enea Bastianini, Nicolo Bulega en Jorge Martin in de top tien.

Racesport.nl verslaggever Evert Slager sprak met Bo Bendsneyder na afloop van de eerste dag in Qatar. Luister in onderstaand audiofragment naar de reactie van Bo na de vrijdag op het Losail International Circuit.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Losail International Circuit in Qatar zal zaterdag om 11:50 uur Nederlandse tijd van start gaan met de kwalificatie om 16:00 uur. Alle sessies zullen morgen live te volgen zijn via onze nieuwe liveblog, aan het einde van de dag zal er per klasse een verslag volgen met daarin een samenvatting van alles wat er zich heeft afgespeeld.

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App