Vrijdagochtend was Gabriel Rodrigo het snelst tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op Le Mans. Achter de Argentijn waren het Tony Arbolino en Lorenzo Dalla Porta in de top drie.

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de dag op Le Mans in Frankrijk. De Moto3 coureurs gingen de baan op voor hun eerste veertig minuten durende sessie van de dag onder nog enigszins frisse maar gunstige omstandigheden met een buitentemperatuur van zo’n 12°C. De zon scheen echter fel waardoor het asfalt gauw opwarmde.

Na een voorzichtig begin was Lorenzo Dalla Porta halverwege de sessie het snelst voor Jaume Masia, Tony Arbolino, Tatsuki Suzuki, Gabriel Rodrigo en Niccolò Antonelli. Echter ging de Leopard Racing coureur vervolgens de fout in bij het ingaan van bocht 3 (Dunlop Chicane) en verloor hij de voorkant van zijn Honda. Even later crashten Makar Yurchenko en racewinnaar in Jerez Antonelli op precies dezelfde manier.

In de sessie met verder weinig noemenswaardige gebeurtenissen reed Gabriel Rodrigo uiteindelijk met een 1’42.954 de snelste tijd voor Tony Arbolino en Lorenzo Dalla Porta. Jaume Masia reed de vierde tijd voor Tatsuki Suzuki en Marcos Ramirez met daarachter Vicente Perez, Dennis Foggia, Ai Ogura en Raúl Fernández. Een crash was er nog voor John McPhee, ook hij kwam ten val bij het ingaan van bocht 3, de Dunlop chicane.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op Le Mans gaat vanmiddag om 13:15 uur van start.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App