Romano Fenati in 2019 met MV Agusta in Moto2

92
romano-fenati
Forward Racing teambaas Giovanni Cuzari (l) en Romano Fenati (r) | foto© Forward Racing

Romano Fenati zal in 2019 voor het Forward Racing Team uitkomen met een MV Agusta frame in de Moto2 klasse. Dat heeft het team zondagmiddag tijdens de lange vertraging van de Britse Grand Prix bekend gemaakt. 

Voormalig Moto3 coureur en huidig Moto2 coureur voor het Marinelli Snipers Team Romano Fenati zal in 2019 voor het Forward Racing Team rijden met het nieuwe MV Agusta chassis dat komend seizoen haar debuut zal maken met daarin het nieuwe Triumph motorblok. De 22-jarige coureur zal één van de coureurs zijn die deel uitmaakt van de terugkeer van MV Augusta in het wereldkampioenschap na een afwezigheid van 42 jaar.

Hoogstwaarschijnlijk zal huidig Forward Racing Team coureur bij het team blijven en dus teamgenoot worden van zijn landgenoot. Aanvankelijk was Mattia Pasini de gewenste kandidaat maar de Italiaan sloeg het aanbod af.

Romano Fenati: “Ik ben heel blij en voel me vereerd om deel uit te maken van dit prestigieuze project en deze samenhangende en sterke groep wat het Forward Racing Team is. Het rijden van de F2 zal mij heel trots maken en een belangrijke verantwoording. Ik zal mij volledig inzetten en mijn ervaring gebruiken om mooie resultaten te behalen.”

Giovanni Cuzari – Teameigenaar: “Ik ben heel blij dat we een coureur van het kaliber van Romano Fenati hebben kunnen binnehalen voor dit ambitieuze en belangrijke project. Hij is, net als wij, hongerig voor belangrijke resultaten en ik denk dat hij de nodige ervaring heeft om daar aan bij te dragen om samen met ons team aan de kop van het veld te staan.”

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App