Ondanks dat er momenteel geen Grand Prix weekenden plaatsvinden vanwege de uitbraak van het coronavirus kunnen we zondag aanstaande wel een aantal MotoGP sterren in actie zien. Bekende namen als Valentino Rossi, Maverick Viñales, Marc Marquez, Alex Rins en Fabio Quartararo zullen het namelijk vanachter de pc tegen elkaar op gaan nemen tijdens een virtuele Mugello MotoGP race.

Enkele van de grootste namen uit de sport – van Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) en teamgenoot Maverick Viñales tot bijvoorbeeld Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) en regerend wereldkampioen Marc Marquez (Repsol Honda Team) – zullen weer in actie komen, deze keer niet op hun echte MotoGP machines maar vanachter hun pc vanwaar ze het online tegen elkaar op zullen nemen via de officiële MotoGP-videogame.

Plaats van handeling komende zondag voor deze virtuele race is het Autodromo del Mugello. De deelnemende coureurs beginnen met een vijf minuten durende kwalificatie, een kwalificatie waar de startopstelling bepaald zal worden voor de aansluitende en zes ronden tellende race het bekende en historische circuit in de Toscaanse heuvelen

Het gehele evenement, inclusief de kwalificatie, wordt zondag 29 maart aanstaande om 14.00 uur (NL tijd) live uitgezonden op motogp.com, esport.motogp.com en geselecteerde tv-zenders, maar ook via sociale media zoals YouTube (via het MotoGP en MotoGP eSport kanaal), MotoGP eSport Twitter, Instagram en Facebook (via zowel de MotoGP als ook de MotoGP eSport pagina).

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App