Ondanks dat er momenteel geen Grand Prix weekenden plaatsvinden vanwege de uitbraak van het coronavirus kunnen we zondag aanstaande wel een aantal MotoGP sterren in actie zien. Bekende namen als Valentino Rossi, Maverick Viñales, Marc Marquez, Alex Rins en Fabio Quartararo zullen het namelijk vanachter de pc tegen elkaar op gaan nemen tijdens een virtuele Mugello MotoGP race.

Enkele van de grootste namen uit de sport – van Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) en teamgenoot Maverick Viñales tot bijvoorbeeld Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) en regerend wereldkampioen Marc Marquez (Repsol Honda Team) – zullen weer in actie komen, deze keer niet op hun echte MotoGP machines maar vanachter hun pc vanwaar ze het online tegen elkaar op zullen nemen via de officiële MotoGP-videogame.

Plaats van handeling komende zondag voor deze virtuele race is het Autodromo del Mugello. De deelnemende coureurs beginnen met een vijf minuten durende kwalificatie, een kwalificatie waar de startopstelling bepaald zal worden voor de aansluitende en zes ronden tellende race het bekende en historische circuit in de Toscaanse heuvelen

Het gehele evenement, inclusief de kwalificatie, wordt zondag 29 maart aanstaande om 14.00 uur (NL tijd) live uitgezonden op motogp.com, esport.motogp.com en geselecteerde tv-zenders, maar ook via sociale media zoals YouTube (via het MotoGP en MotoGP eSport kanaal), MotoGP eSport Twitter, Instagram en Facebook (via zowel de MotoGP als ook de MotoGP eSport pagina).

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App