De schrik zit er nog steeds goed in bij Valentino Rossi na de crash van Johann Zarco en Franco Morbidelli zondagmiddag op de Red Bull Ring. De negenvoudig wereldkampioen zelf ontsnapte daarbij door op een haar na de brokstukken te missen. De negenvoudig wereldkampioen pleit dan ook voor voorzichtigheid: “De veiligheid van onszelf en onze tegenstanders is veel belangrijker dan het winnen van een positie.”

Het is volgens Valentino Rossi een wonder dat er zondag niemand gewond raakte tijdens het incident gedurende de MotoGP race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De schrik zat er echter goed in bij de 41-jarige Italiaan die het allemaal voor zijn ogen zag gebeuren en maar al te goed beseft dat hij, maar ook zijn teamgenoot Maverick Viñales, een engeltje op zijn schouder heeft gehad.

Lees ook: Rossi en Viñales door het oog van de naald op Red Bull Ring in Oostenrijk
Lees ook: FIM roept diverse MotoGP coureurs op het matje

Twee dagen na het incident blikte Rossi nogmaals terug op het gebeuren en deelde de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur nogmaals zijn gevoelens over het gebeuren. In het bericht roept de Italiaan zijn collega MotoGP coureurs op tot de nodige zorgvuldigheid en stelt hij, ondanks dat hij zich er terdege van bewust is dat gevaar deel uit maakt van de sport, dat de veiligheid van eenieder voorrang moet krijgen op het te snel willen winnen van een positie in de race.

Valentino Rossi: “Ik begrijp dat er in de race veel op het spel staat en iedereen zijn best doet om zover mogelijk vooraan in de wedstrijd te kunnen rijden, maar we moeten niet vergeten dat onze sport tevens een gevaarlijke sport is. De veiligheid van onszelf en onze tegenstanders is veel belangrijker dan het winnen van een positie. Zarco heeft niet opzettelijk zo’n carambole (crash) veroorzaakt, maar het blijft een ernstige beoordelingsfout, een fout die een MotoGP coureur zich niet kan veroorloven, helemaal niet bij een snelheid van 310 km per uur. De beelden van mijn eigen onboard-camera zijn de beelden die me het meest bang maken, want bij het zien van deze beelden begrijp je pas de snelheid waarmee Franco’s motor precies voor me langs vloog. Het ging zo snel dat ik het niet eens zag. Toen ik na het voorval terugreed naar de pits was ik al genoeg geschokt omdat ik de motor van Zarco letterlijk over het hoofd van Maverick (Viñales) zag vliegen, maar pfff…Franco’s machine mistte me op een haar na, echt beangstigend.”


Rossi herpakte zich na de herstart echter op een voortreffelijke manier door achter winnaar Andrea Dovizioso als vijfde de finish te passeren en daarmee in deze race de beste geklasseerde Yamaha coureur te worden.

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App