Sam Lowes maakt terugkeer naar Moto2 in 2018

60
Sam Lowes (l)

Sam Lowes zal in 2018 na één seizoen in de MotoGP klasse terugkeren naar de Moto2 klasse. De Brit wordt de vervanger van Tom Lüthi in het Zwitserse GaragePlus Interwetten Team.

Zondagmiddag is bekend geworden dat Sam Lowes vanaf het seizoen 2018 weer in actie komt in de Moto2 klasse. Na een teleurstellend seizoen bij het Aprilia Racing Team Gresini waarbij zijn tweejarig contract vroegtijdig werd verbroken waren er veel teams in het Moto2 kampioenschap die interesse hadden in de Brit.

Nadat er eerst nog gespeculeerd werd dat Lowes in de MotoGP klasse zou kunnen blijven bij het Estrella Galicia 0,0 MarcVDS Honda team werd dit uitgesloten toen eerder deze week bekend werd dat Tom Lüthi die plaats in 2018 zal innemen. Ook werd Lowes in verband gebracht met enkele World Superbike teams om te kunnen strijden met zijn tweelingbroer maar de 26-jarige coureur gaf aan liever in het MotoGP paddock te blijven.

Het Zwitserse GaragePlus Interwetten team toonde direct interesse en aangezien ze hun coureur Lüthi kwijt waren moest het team op zoek naar een vervanger. Op zondag zette Lowes zijn handtekening onder het contract en zal dus in 2018 opnieuw uitkomen in de Moto2 klasse waarin hij zal strijden voor het kampioenschap in de hoop vervolgens weer terug te kunnen keren naar de MotoGP klasse.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag