#BritishGP – Net als de eerste vrije training viel vrijdagmiddag ook de tweede vrije training van de Moto2 klasse in Silverstone grotendeels in het water. Sam Lowes was opnieuw, voordat de eerste regendruppels vielen, het snelst voor Takaaki Nakagami en Jonas Folger.

Terwijl de eerste twee vrije trainingen voor de Moto3 en MotoGP klasse vrijdag in Silverstone werden verreden werden tussen de buien door en op een droog circuit troffen de Moto2 coureurs het gedurende hun eerste vrije trainingen niet. Begon het vrijdagochtend na ruim een kwartier al te regenen, vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training herhaalde zich de situatie en bleven de Moto2 coureurs opnieuw grotendeels binnen.

Sam Lowes was net als tijdens de eerste vrije training nu ook het snelst. In de vierde van zijn slechts acht gereden ronden noteerde de Brit een snelste ronde van 2’08.428, een tijd die na afloop goed bleek voor de snelste tijd van de sessie.

Takaaki Nakagami kwam het dichtst in de buurt van de tijd van Lowes en sloot de sessie af met de tweede tijd gevolgd door Jonas Folger, Alex Marquez en Tom Lüthi.

De zesde tijd kwam vrijdagmiddag op naam van regerend Moto2 wereldkampioen Johann Zarco gevolgd door Franco Morbidelli die met elf gereden ronden de meest fanatieke Moto2 coureur van de sessie werd.

Lorenzo Baldassarri, Simone Corsi en Axel Pons waren de overige drie coureurs binnen de top tien.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Ondanks dat er opnieuw weinig gereden werd vrijdagmiddag wisten nagenoeg alle coureurs hun snelste tijd op de klok te zetten tijdens de tweede  sessie. De bovengenoemde top tien neemt op de samengestelde lijst dan ook dezelfde positie in.

 

Handige links Octo British Grand Prix: