Sam Lowes het snelst in Silverstone tijdens eerste vrije training

37
lowes
Sam Lowes | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Sam Lowes heeft vrijdagochtend in Silverstone de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Octo British Grand Prix. De Brit was het snelst voordat de regen het vervolgens onmogelijk maakte om in de rest van de sessie nog sneller rond te gaan.

Sam Lowes, Tom Luthi en Alex Marquez voerden in de beginfase van de eerste vrije training de lijst aan toen de marshalls voor het eerste de witte vlaggen met een rood kruis toonden ten teken dat het regende. De regen zette vervolgens door waardoor alle coureurs gedwongen werden om naar binnen te gaan aangezien verder rijden op slicks geen zin meer had.

De regen zette vervolgens door waardoor er enige tijd geen actie op de baan was. Johann Zarco was vervolgens in de slotfase de eerste coureur die op regenbanden naar buiten ging, maar gezien de omstandigheden kwamen de rondetijden vervolgens niet meer in de buurt van de tijden gereden in de eerste minuten.

De vierde tijd kwam hierdoor op naam van Jonas Folger gevolgd door  Takaaki, Zarco en Sandro Cortese.

Hafizh Syahrin werd achtste terwijl Miguel Oliveira en Julian Simon met hun tijden gereden in de beginfase van de sessie als negende en tiende op de lijst genoteerd stonden.

Alex Rins, die eerder deze week geopereerd werd aan een gebroken sleutelbeen welke hij opliep bij een crash tijdens een training, begon voorzichtig aan de eerste vrije training en sloot deze sessie af met de vierentwintigste rondetijd.

 

Handige links Octo British Grand Prix: