Het jonge talent Sasha De Vits maakt voortaan deel uit van de Black Knights, het Belgische nationale wegraceteam dat is opgezet door Zelos. De Vits komt aan de zijde van Barry Baltus uit in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de CEV Moto 3 wedstrijden.

Het seizoen 2018 begint met een vliegende start voor het Belgische wegraceteam de Black Knights opgezet door Zelos: Sasha de Vits maakt er vanaf nu deel vanuit.

De pas 16-jaar oude Belgische coureur afkomstig uit Meerbeke heeft talent te over. De Vits neemt dit seizoen niet alleen voor het tweede seizoen op rij deel aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup, maar komt in het Kiefer Racingteam ook uit in het CEV Moto3 Junior World Championship. Het seizoen 2018 kent nu dus al een zinderende start voor het jonge Belgische wegracetalent.

Ter herinnering, door het plotselinge overlijden vorig jaar van Kiefer Racingteam mede-teameigenaar Stefan Kiefer en de lopende activiteiten in Moto2, besluit Tony Michiels, teammanager bij DV1 Racing Campus, de zaken in handen te nemen en is er besloten om samen met Jan Luyten de taken binnen het geplande Kiefer Moto3 project over te nemen.

Het Belgische wegraceteam is opgezet met het doel om jonge talentvolle Belgische rijders’ te ondersteunen en naar het hoogste niveau te brengen. Het spreekt dan ook vanzelf dat Zelos besloten heeft de veelbelovende Sasha de Vits naast Xavier Siméon (MotoGP), Livio Loi (Moto-3) en Barry Baltus (Red Bull Rookies Cup en CEV Moto-3) een plaats te geven bij de Black Knights.

Door deel uit te maken van deze structuur zal De Vits kunnen profiteren van de coaching door oud-GP-toprijder Didier de Radiguès en van gezamenlijke trainingen met Barry Baltus.

Sasha De Vits, Black Knights coureur: “Ik ben heel trots en superblij dat ik mezelf nu ook als een Belgian Black Knight mag voorstellen! Als ik hier een quote aan toe moet voegen, vind ik deze heel erg passend: “Er bestaat geen lift naar succes, je moet er met de trap naartoe!”. Trede voor trede probeer ik mijn ultieme droom van coureur in het MotoGP wereldkampioenschap te bereiken. De trap is nog hoog, maar door de toetreding bij de Black Knights ben ik onmiddellijk enkele treden hoger gebracht. Dit geeft me een bijkomende enorme motivatieboost naar het komende seizoen. Bedankt Zelos voor jullie vertrouwen in mij als coureur.!”

Didier de Radiguès, Black Knights coach en begeleider: “Ik ben blij dat Sasha zich bij de Black Knights wil voegen. Ik heb hem de laatste weken leren kennen als een innemend en supergemotiveerde jongen. We zijn een trainingsprogramma overeengekomen met als doel hem te helpen en om stappen te kunnen maken. Ik ben er zeker van dat Sasha de groep ook kan laten profiteren van zijn kalmte.”

Het seizoen 2018 van De Vits wordt binnenkort gepresenteerd ter gelegenheid van de Race Rock Party, een fondsenwervingsavond  – een initiatief van DV1 Campus – waar de schijnwerpers gericht zullen zijn op deze nieuweling en ook op andere Belgische rijders die in andere categorieën uitkomen. Deze unieke avond vindt plaats op woensdag 7 maart in het museum Autoworld (Brussel) om 20.00 uur.