Andrea Dovizioso is zondag naar het ziekenhuis overgebracht na een crash tijdens een MX- wedstrijd. De Ducati Team coureur heeft een gebroken sleutelbeen overgehouden aan de crash tijdens een regionale motorcross wedstrijd in Faenza, Italië.

Andrea Dovizioso – naast een begenadig MotoGP coureur ook een fervent motorcrosser – kreeg onlangs toestemming van zijn werkgever Ducati om deel te nemen aan een regionale motorcross wedstrijd in het Italiaanse Faenza. Zondagmiddag tijdens de wedstrijd ging het echter mis, de Ducati kwam na een sprong verkeerd neer met een crash tot gevolg. Na de crash was het meteen duidelijk dat Dovi04 zijn linkerschouder niet geheel ongeschonden uit de strijd was gekomen.

Dovizioso vervolgens naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Forli gebracht voor verder medisch onderzoek en om een bevestiging te krijgen of zijn linker sleutelbeen daadwerkelijk gebroken is. Een officiële bevestiging is er op dit moment echter nog niet.

Een flinke tegenslag voor de Ducati Team coureur zo vlak voor de herstart van het 2020 MotoGP wereldkampioenschap seizoen. Met nog ruim twee weken te gaan hoeft een sleutelbeenbreuk echter nog geen belemmering te zijn om in het weekend van 17 t/m 19 juli in Jerez aan de start te kunnen verschijnen, een ideale voorbereiding is het echter niet.

Dovizioso wordt de tweede rijder die zich vlak voor de (her)start van het 2020 MotoGP-seizoen heeft geblesseerd bij een crash met een crossmotor. Enkele dagen terug liep landgenoot Marco Bezzecchi (Moto2 team Sky Racing Team VR46) een enkelbreuk op bij een val tijdens een MX-training.

Update zondagmiddag 28-06-2020 om 16:45 uur:
Medisch onderzoek in het ziekenhuid van Forli heeft uitgewezen dat Dovizioso inderdaad een breuk heeft opgelopen in zijn linkerschouder. Zondagavond al zal de Ducati coureur een operatie ondergaan en zal er een plaatje geplaatst worden op de breuk. Volgens de behandelende artsen moet het mogelijk zijn om op tijd hersteld te zijn voor de in het weekend van 17 t/m 19 juli te verrijden Grand Prix in Jerez de la Frontera.

 

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App