Marcel Schrötter heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas in Austin opnieuw de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag voor Thomas Lüthi en Alex Márquez. De Nederlandse NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 24e tijd.

De laatste sessie van de dag op het Circuit of the Americas was de tweede vrije training voor de Moto2 klasse. De zon scheen nog steeds fel op het Amerikaanse circuit waardoor de omstandigheden gunstig waren.

Jake Dixon zal de rest van het weekend niet meer in actie komen tijdens de Red Bull Grand Prix of the Americas. De Britse Sama Qatar Ángel Nieto Team coureur kwam tijdens de eerste vrije training hard ten val waardoor hij een hersenschudding opliep. Volgens de medische reglementen mag een coureur daarna niet meer meedoen aan de rest van het weekend.

Dat het circuit in Texas zeer hobbelig is bewees Xavi Vierge al vroeg in de sessie. De onfortuinlijk Spanjaard, die in Argentinië vanaf pole position zou starten maar uiteindelijk niet kon starten dankzij technische problemen, verloor de controle over zijn Kalex bij het ingaan van bocht 2 waar een hele grote hobbel zit. Op behoorlijk snelheid gleed Vierge de grindbak waarbij Enea Bastianini goed wegkwam door niet geraakt te worden.

Halverwege de sessie had Tom Lüthi de snelste rondetijd in handen voor Sam Lowes en Alex Márquez. Ook de dit seizoen nog ongeslagen Lorenzo Baldassarri, Marcel Schrötter en de zeer indrukwekkende invallende Mattia Pasini schaarden zich tussen de snelste coureurs van de klasse. Bo Bendsneyder kende een lastige beginfase en wist de top twintig niet binnen te dringen.

Een flinke crash was er ook voor Khairul Idham Pawi. De Maleisiër kwam door middel van een high-sider hard ten val ter hoogte van bocht 7 en zou vervolgens naar het medical centre worden gebracht.

Net als in de Moto3 en MotoGP klassen werd er in de slotfase nog eens flink gepusht om een plaats in de top veertien te bemachtigen aangezien de weersverwachtingen voor zaterdag slecht zijn. Hierdoor zou een plaats in de top veertien op vrijdag al deelname aan Qualifying 2 zeker stellen.

Uiteindelijk wist Marcel Schrötter met een 2’09.982 de snelste rondetijd te rijden met een marge van een halve seconde naar teamgenoot Tom Lüthi op de tweede plaats. Alex Márquez noteerde de derde tijd voor Luca Marini en Sam Lowes. Daarachter klokten Lorenzo Baldassarri, Fabio di Giannantonio, Mattia Pasini, Jorge Navarro en Remy Gardner een tijd in de top tien. Tetsuta Nagashima, Andrea Locatelli, Simone Corsi en Enea Bastianini wisten een tijd in de top veertien te rijden waardoor het erop lijkt dat zij deel zullen nemen aan Q2. Nederlander Bo Bendsneyder kon het in deze sessie niet waarmaken en noteerde de 24e tijd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten gaat zaterdag om 17:55 uur Nederlandse tijd van start met de kwalificatie om 22:05 uur.

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App