Scott Redding finishte op zondagochtend als tweede in de Superpole race en wist race 2 voor de WorldSBK klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto te winnen. Met twee zeges in één weekend is de Ducati coureur nu één van de favorieten voor het kampioenschap en is dat naar eigen zeggen ook het enige dat telt dit jaar.

Na een overtuigende debuutzege in de World Superbike klasse op zaterdagmiddag in race 1 op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto was Scott Redding ook op zondagmiddag in race 2 veruit het sterkst. ’s Ochtends in de tien ronden lange Superpole race was de British Superbike kampioen lang verwikkeld in een strijd met Toprak Razgatlioglu en dit kostte hem de mogelijkheid om mee te rijden met uiteindelijke winnaar Jonathan Rea.

Echter sloeg Redding tijdens race 2 in de middag keihard terug en wist hij te domineren. De Aruba.it Ducati coureur reed vrijwel de hele race aan de leiding en kon comfortabel zijn eigen race rijden. Hiermee heeft Redding nu een voorsprong van 24 punten in het kampioenschap en is dat een goede uitgangspositie om het seizoen mee te beginnen. De Brit heeft zijn ogen duidelijk op maar één doel gericht en dat is het behalen van de wereldtitel.

Scott Redding: “Heel blij om het weekend hier af te sluiten met twee overwinningen, een pole position en een tweede plaats. Ik ben blij voor mezelf maar ook voor het Aruba.it Ducati team, ze hebben me een heel goede machine in deze lastige omstandigheden. We hebben het goed gedaan dit weekend.

Vanochtend in de Superpole race, ik had ‘m kunnen winnen. Helaas was ik te lang bezig om af te rekenen met Toprak, maar het is wat het is. In de middag moest ik zorgen dat ik de snelheid had om te voorkomen dat ik in het gedrang zou blijven en dat is wat me uiteindelijk lukte, ik voelde me heel goed met de motor. Ik kon wegrijden en kon op comfortabele wijze ronde na ronde constant rijden. Ik ben heel blij om twee overwinningen te behalen met Ducati.

Het enige doel dit jaar is het kampioenschap, er is niets anders dat telt. Als je een race niet kunt winnen dan moet je het maximale resultaat binnenhalen en dat is wat we gedaan hebben. Ik kijk uit naar de volgende races.”

Over vijf dagen komen de WorldSBK coureurs alweer in actie. Komend weekend strijkt de World Superbike paddock neer op het Autodromo Internacional do Algarve, beter bekend als Portimão, voor wederom een raceweekend.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App