Scott Redding: ‘Heel blij hoe we het seizoen begonnen zijn’

153
Scott Redding aan de leiding tijdens race 1 - Phillip Island Grand Prix Circuit | foto© Russell Colvin

Scott Redding kende een behoorlijk goede zaterdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Nadat hij zich als tweede wist te kwalificeren eindigde de WorldSBK debutant in zijn eerste race ook nog op het podium.

World Superbike rookie Scott Redding sloot zaterdag zijn allereerste race in het kampioenschap af met een derde plaats. De dag begon al goed met een tweede tijd in de Superpole achter Tom Sykes maar de huidig British Superbike kampioen voorspelde voorafgaand aan de race dat het lastig zou worden om op het podium te eindigen, vooral omdat het Australische circuit zeer veel eist van de banden.

Nadat Sykes in de beginfase een aantal ronden op kop reed wist Redding de leiding over te nemen en op zijn beurt een aantal ronden te leiden. De Brit merkte dat zijn banden behoorlijk aan het slijten waren en liet Yamaha coureurs Toprak Razgatlioglu en Michael van der Mark aan zich voorbijgaan om te kijken hoe zij het eraf brachten.

Redding moest hard werken om het Yamaha duo te volgen en ook Alex Lowes begon zich in de slotfase te mengen in de strijd. Uiteindelijk wist Redding te profiteren van een foutje van Van der Mark en met de hoge topsnelheid van de Ducati kwam de voormalig MotoGP coureur als derde over de streep, slechts 0,041 seconde achter winnaar Razgatlioglu.

Scott Redding – Aruba.it Racing Ducati – P3: “Ik ben heel blij met de manier waarop we het seizoen begonnen zijn, zowel vanochtend met het kwalificeren op de eerste startrij als vanmiddag met het podium in de eerste race. Ik zei dat finishen in de top drie een geweldig resultaat zou zijn en ik wil dan ook het team bedanken voor het geleverde werk tot dusver. Ik kan zeggen dat het een geweldige race was, we waren tot het einde in gevecht en ik denk dat de mensen die thuis op de bank zaten, maar vooral de mensen hier op het circuit er van genoten hebben.”

De Superpole race voor de WorldSBK klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit gaat zondag om 02:00 uur Nederlandse tijd (12:00 uur lokale tijd) van start met race 2 om 05:00 uur Nederlandse tijd (15:00 uur lokale tijd).