Scott Redding wint WorldSBK Race 1 in Jerez, DNF voor Michael van der Mark

328
scott-redding
Scott Redding - Jerez | foto© Ducati Corse

Scott Redding heeft zaterdagmiddag in Jerez de eerste WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round op zijn naam geschreven. De Ducati coureur kwam op een bloedheet Circuito de Jerez-Angel Nieto na 22 ronden als eerste over de finish voor Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu. Nederlander Michael van der Mark viel uit vanwege een technisch probleem.

Zaterdagmiddag om klokslag 14:00 uur, bij een temperatuur van 38 graden Celsius, gingen de lichten op Circuito de Jerez – Angel Nieto uit voor de eerste WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round.

Nadat Jonathan Rea meteen na de start de leiding nam en deze een groot deel van de race in handen wist te houden was het Scott Redding die in de finale toesloeg, Rea passeerde, de leiding overnam en na 22 ronden als winnaar werd afgevlagd. Rea wist zijn tweede plaats tot aan de eindstreep vast te houden terwijl even later Toprak Razgatlioglu als derde de finish passeerde.

Chaz Davies kwam als vierde over de finish gevolgd door Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris Baz die met deze klassering meteen de best geklasseerde Independent Team coureur werd.

De zesde plaats werd een prooi voor Michael Ruben Rinaldi voor Marco Melandri, Alex Lowes en Leon Haslam.

Voor Michael van der Mark kwam er vroegtijdig een einde aan de race nadat hij zijn Yamaha YZF-R1 halverwege de wedstrijd vanwege een technisch probleem langs de kant moest zetten.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen, Superpole en races zijn te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag