SHARK Grand Prix de France: Gewijzigd tijdschema zondag

20054
motogp-lemans

Het is koud en nat in Le Mans tijdens de tweede dag van de Shark Grand Prix de France. De voorspellingen voor zondag zijn niet veel beter, iets dat de wedstrijdleiding heeft doen besluiten om het tijdschema voor zondag uit veiligheidsoverwegingen enigszins aan te passen.

Maar liefst 44 crashes waren er vrijdag te bekennen tijdens de eerste dag van de Shark Grand Prix de France en zaterdagochtend tijdens de openingssessie van de dag (Moto3 FP3) waren er opnieuw heel veel schuivers te zien op een koud en nat Le Mans circuit.

Met deze wetenschap en het feit dat de eerste warm-up zondagochtend al om 08:20 uur op het programma staat in Le Mans – en de temperaturen waarschijnlijk nog lager zullen zijn – heeft de wedstrijdleiding doen besluiten om het tijdschema voor zondag te wijzigen en pas om 09:00 uur aan het dagprogramma te beginnen.

Vanwege de latere start van de warm-up sessie zal de FIM Enel MotoE World Cup race niet om 10:00 uur van start gaan maar verplaatst worden na afloop van de MotoGP race. Jasper Iwema en zijn collega’s zullen nu om 15:30 uur hun Franse race rijden.

Door het verplaatsen van de MotoE race zullen ook de Northern Talent Cup coureurs later aan hun tweede race van het weekend beginnen. Deze race zal nu om 16:25 uur van start gaan, 55 minuten later dan de oorspronkelijke planning.

Onderstaand het gewijzigde en nieuwe tijdschema voor zondag 16 mei:

  • 09:00 – 09:20 Moto3 Warm up
  • 09:30 – 09:50 Moto2 Warm up
  • 10:00 – 10:20 MotoGP Warm up
  • 11:00 uur: Moto3 Race
  • 12:20 uur: Moto2 Race
  • 14:00 uur: MotoGP Race
  • 15:30 uur: MotoE Race
  • 16:25 uur: Northern Talent Cup Race 2

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de tweede dag van de Shark Grand Prix de France verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter