Silverstone warm up: Philipp Oettl , Sam Lowes en Yonny Hernandez het snelst

17
hernandez
Yonny Hernandez | @Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Philipp Oettl (Moto3), Sam Lowes (Moto2) en Yonny Hernandez (MotoGP) hebben zondagochtend in Silverstone de snelste tijden op de klok gezet tijdens de warm up sessies, sessies die verreden werden onder zeer wisselende omstandigheden.

Moto3
Terwijl de zon achter de wolken tevoorschijn was gekomen begonnen de Moto3 coureurs zondagochtend om 09:00 uur aan de twintig minuten durende warm-up sessie. De baan was echter op sommige plaatsen nog dusdanig nat – na een natte zaterdag regende het ook nagenoeg de hele nacht nog in Silverstone – waardoor niet alle coureurs direct op de baan te vinden waren.

Nadat Bo Bendsneyder in de beginfase de lijst aanvoerde was het uiteindelijk de Duitser Philipp Oettl die na afloop met een snelste ronde van 2’27.194 de lijst aanvoerde voor John McPhee en de later op de dag vanaf de pole vertrekkende Francesco Bagnaia.

Stefano Manzi noteerde de vierde rondetijd gevolgd door Albert Arenas, Maria Herrera, Nicolo Bulega, Niccolò Antonelli en Lorenzo Petrarca.

Bendsneyder sloot deze sessie af met de vijftiende rondetijd terwijl RW Racing GP coureur Livio Loi de tweeëntwintigste tijd op de klok wist te zetten.

Moto2
Op het moment dat de Moto2 coureurs om 09:30 uur begonnen aan hun warm-up sessie was de baan net als tijdens de Moto3 warm-up sessie nog op een aantal plaatsen nat. Niet alle coureurs gingen hierdoor direct naar buiten maar na enige tijd waren alle achtentwintig coureurs op het circuit te vinden.

Uiteindelijk was het Sam Lowes die de snelste tijd op de klok wist te zetten. De Brit was hiermee voor de vijfde keer in even zoveel sessies dit weekend het snelst.

Achter Lowes noteerde Isaac Viñales de tweede tijd voor Franco Morbidelli, Alex Marquez, Xavi Vierge en Marcel Schrötter.

De Japanner Takaaki Nakgami, Jonas Folger, Julian Simon en Tom Lüthi completeerden zondagochtend de top tien.

Tijdens de warm-up sessie kwam het Tech3 Moto2 Team met het nieuws dat Xavi Vierge ook in 2017 voor het team uit blijft komen en dat Remy Gardner (zoon van voormalig Grand Prix coureur Wayne Gardner) de plaats in zal nemen van huidig coureur Isaac Viñales.

MotoGP
Terwijl de baan langzaam opdroogde tijdens de Moto3 en Moto2 warm-up, de vooruitzichten voor de racedag droog en zonnig waren begon het uitgerekend  op het moment dat de MotoGP coureurs om 10:00 uur naar buiten gingen opnieuw te regenen in Silverstone.

Andrea Iannone en Andrea Dovizioso besloten in eerste instantie als enige twee de intermediate te gebruiken terwijl de rest van het veld nog op slicks naar buiten gingen. De regen zette vervolgens niet echt door, maar het grootste deel van het veld bleef toch binnen om zo geen onnodige risico’s te nemen.

Terwijl er met nog slechts zeven minuten op de klok nog maar elf coureurs één of meer ronden gereden hadden ging Iannone in de fout. De Ducati coureur schoof in bocht één onderuit waardoor zijn warm-up er na veertien minuten opzat.

Opvallend waren verder de verschillende bandenkeuzes in het resterende deel van de sessie, er waren coureurs op de baan te vinden zowel op slicks als ook op intermediate banden en zelfs op volledige regenbanden. Tot aan de laatste minuut bleef het bij elf coureurs die hun ronden reden maar in de allerlaatste minuut kwamen er nog een aantal andere coureurs naar buiten om even aan de omstandigheden te ruiken.

Veel waarde kon er dan ook niet gehecht worden aan de rondetijden in deze sessie, maar het was Yonny Hernandez die met een snelste tijd van 2:15.285 na afloop de lijst aanvoerde voor Loris Baz, Alex Lowes en Dovizioso.

Jorge Lorenzo sloot de sessie af als vijfde voor Scott Redding, Iannone, Eugen Laverty, Tito Rabat, Hector Barbera, Valentino Rossi en Dani Pedrosa.

De overige negen van het eenentwintig coureurs tellende MotoGP veld besloot geen risico te nemen en niet in actie te komen tijdens de warm-up.

 

Handige links Octo British Grand Prix: