Hector Barberá heeft donderdag in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn eerder deze week bij een trainingscrash op het Ricardo Tormo test Circuit in Valencia gebroken linker sleutelbeen.

Ruim een week voordat de laatste officiële MotoGP test voorafgaand aan het 2017 seizoen op het programma staat (10-12 maart op het Losail International Circuit) heeft Hector Barbera een flinke tegenslag te verwerken gekregen. De 30-jarige Spanjaard brak woensdag in Valencia bij een trainingscrash namelijk zijn linker sleutelbeen. Na een eerste medische behandeling in het op het Ricardo Tormo gelegen medical centre bleek een operatie noodzakelijk te zijn.

Barbera reisde hierna donderdagochtend naar Barcelona om later op de dag door de bekende arts dr. Mir geopereerd te worden. Bij de ruim anderhalf uur durende operatie werd een titanium plaatje op de breuk geplaatst, een operatie die ondanks dat hij succesvol verliep complex was vanwege een vroegere breuk op nagenoeg dezelfde plaats.

De Reale Avintia Racing coureur zal tot zaterdagavond nog ter observatie in het ziekenhuis moeten verblijven alvorens hij aan zijn revalidatie kan beginnen. De officiële MotoGP test over precies een week in Qatar zal dan ook waarschijnlijk te vroeg komen voor de Spanjaard, maar volgens dr. Mir moet deelname aan de eerste Grand Prix van het seizoen, een week later op hetzelfde circuit, geen probleem zijn.