Suzuki het snelst tijdens eerste vrije training in Aragon

185
moto3-aragon
Motorland Aragon - Moto3 FP1 | foto© Rene Vos

Tatsuki Suzuki heeft vrijdagochtend op Motorland Aragon de snelste rondetijd op de klok weten te zetten tijdens de eerste vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon. De Japanner, die afgelopen zondag in Misano zijn eerste Moto3 race wist te winnen, was het snelst voor John McPhee en Jaume Masia.

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen voor de Moto3 coureurs op een zonnig maar nog enigszins fris Motorland Aragon de lichten op groen voor de eerste vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon.

Zonder Niccolò Antonelli, Romano Fenati en Can Oncu – zij liepen alle drie blessures op een week geleden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli – maar met de deelname van een tweetal wildcard coureurs – waaronder de kersverse Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Carlos Tatay – zagen we 30 coureurs in actie tijdens deze eerste 40 minuten durende sessie.

Nadat Celestino Vietti al in de beginfase van de sessie een lelijke val kende was het bij het vallen van de finishvlag Tatsuki Suzuki die de lijst aanvoerde. De SIC58Squadra Corse coureur noteerde een snelste ronde van 1’58.987 en was daarmee het snelst voor John McPhee, Jaume Masia, Andrea Migno en het jonge Tsjechische talent Filip Salac.

Gabriel Rodrigo sloot deze eerste sessie van het weekend af met de zesde rondetijd achter zijn naam gevolgd door Marcos Raminez, Aron Canet, Ayumu Sasaki en Jakub Kornfeil.

Later op de dag om 13:15 uur komen de Moto3 coureurs nogmaals in actie voor hun tweede vrije training.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App