Tijdens de derde vrije training op een nat en miezerig Le Mans in Frankrijk was Tatsuki Suzuki zaterdagochtend het snelst. In een sessie met veel crashes reed de Japanner de snelste rondetijd voor Andrea Migno en Jaume Masia. 

Zaterdagochtend om 09:00 uur ging de derde vrije training de Moto3 klasse van start op het Le Mans Bugatti Circuit in Frankrijk. Zoals voorspeld viel er lichte regen boven het Franse circuit waardoor de coureurs met regenbanden de baan op moesten en zij hun tijden van vrijdag, gereden op een droge baan, niet meer zouden verbeteren.

Dat de omstandigheden verraderlijk waren werd al gauw aan den lijve ondervonden door een aantal coureurs. Alonso López was de eerste crashes bij het uitkomen van bocht 14 (Reccordement), de laatste voor start / finish. De Spanjaard kwam hierbij door middel van een high-sider hard ten val en ging pas aan het einde van de sessie de baan weer op.

Vervolgens werd Darryn Binder de volgende crasher. De Zuid-Afrikaan verloor de voorkant van zijn KTM bij het ingaan van bocht 6, La Chapelle. Ook Marcos Ramirez ging onderuit (bocht 11, Garage Bleu) net als Aron Canet en Ayumu Sasaki bij het insturen voor de Dunlop chicane en Ai Ogura bij het uitkomen van diezelfde chicane.

Gedurende sessie deze werd ook bekend dat Darryn Binder, Raúl Fernández en Sergio García een gridpenalty van 12 plaatsen hebben ontvangen. De drie coureurs zouden vrijdagmiddag tijdens FP2 te langzaam hebben gereden waardoor zij twaalf plaatsen worden teruggezet vanaf hun kwalificatiepositie.

Uiteindelijk reed Tatsuki Suzuki met een 1’53.429 de snelste rondetijd voor Bester Capital Dubai KTM coureurs Andrea Migno en Jaume Masia. De vierde tijd kwam op naam van Gabriel Rodrigo voor de snelste coureur van vrijdag Ai Ogura, met verder daarachter Makar Yurchenko, Aron Canet, Dennis Foggia, Raúl Fernández en Darryn Binder in de top tien.

Een crash was er nog voor Celestino Vietti, ook hij maakte een fout bij het insturen van de Dunlop chicane en schoof onderuit.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op Le Mans in Frankrijk gaat vanmiddag om 12:35 uur van start.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App