Takaaki Nakagami: Operatie en nieuw Honda MotoGP contract

35
takaaki-nakagami
Takaaki Nakagami (m) | foto© HRC

Takaaki Nakagami begint komend weekend in Motegi aan zijn thuis Grand Prix met een nieuw Honda MotoGP contract op zak. De Japanner heeft zijn contract met HRC verlengt en zal in 2020 opnieuw uit gaan komen voor Team LCR Honda IDEMITSU.

Takaaki Nakagami zal ook in 2020 als coureur actief zijn in de koningsklasse. De 27-jarige Japanner, die bezig is aan zijn tweede seizoen als MotoGP coureur, heeft hiervoor zijn contract met HRC met één seizoen verlengd. Net als de afgelopen twee seizoenen zal Nakagami ook volgend jaar door HRC ondergebracht worden bij het LCR Honda Team van Lucio Cecchinello en zal hij opnieuw in de LCR Honda IDEMITSU kleuren te bewonderen zijn.

Nakagami is bezig aan zijn tweede seizoen op de Honda RC213V en laat nog voortdurend verbeteringen zien in zijn rijden en resultaten in de MotoGP-klasse. Met negen top-tien finishes en een vijfde plaats als beste resultaat dit jaar tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello, heeft de Japanse coureur in 2019 al meer dan het dubbele aantal punten weten te scoren in vergelijking met zijn debuutseizoen in de koningsklasse.

Operatie
Met een nieuw Honda contract op zak zal de Japanse Grand Prix tevens het laatste wedstrijdweekend worden voor Nakagami. De LCR Honda coureur kampt namelijk met een vervelende schouderblessure – vergelijkbaar met die van Marc Marquez afgelopen winter – waaraan hij geopereerd zal worden. Aangezien het herstel van eer dergelijke blessure de nodige tijd in beslag zal nemen is er besloten om het seizoen 2019 vroegtijdig te beëindigen, de operatie nu uit te laten voeren om zo op hersteld te zijn voor de eerste MotoGP test van 2020 welke begin februari op het programma staat in Sepang.

Takaaki Nakagami: “Ten eerste ben ik blij dat ik in 2020 opnieuw bij Honda en het LCR-team kan blijven. Ik heb me dit jaar al veel kunnen verbeteren en Honda heeft me veel steun en een zeer sterk pakket gegeven. Ik ben er zeker van dat we dit in 2020 samen kunnen voortzetten. Over de blessure, na de crash in Assen had ik pijn en een gebrek aan kracht in mijn schouder. Ik ben vervolgens naar de dokter gegaan om de blessure verder te laten onderzoeken. Hoewel ik met de blessure heb kunnen rijden, was het niet ideaal, dus hebben we samen met Honda en het LCR-team de moeilijke beslissing genomen om deze operatie nu te laten uitvoeren zodat ik in 2020 fit aan het seizoen kan beginnen.”

Wie na Japan de plaats van Nakagami in zal nemen en als vervanger op zal treden is nog niet bekend gemaakt. De naam van Johann Zarco wordt hierbij veelvuldig genoemd, echter tot op heden houden Lucio Cecchinello, de mensen van Honda maar ook van KTM – Zarco staat nog tot het einde van het seizoen onder contract bij KTM – de lippen stijf op elkaar.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App