Takaaki Nakagami (P1): “Goede manier om de tweede seizoenshelft te beginnen”

1321
Takaaki Nakagami - Red Bull Ring | foto© Dorna

Takaaki Nakagami sloot de eerste dag na de lange zomerstop af met de snelste rondetijd in de MotoGP klasse op de Red Bull Ring. In de tweede vrije training onder wisselende omstandigheden nam de Japanner bewust geen grote risico’s.

Het was niet alleen een goede eerste dag op de Red Bull Ring voor Takaaki Nakagami, maar ook voor Honda in het algemeen. Naast het feit dat de Japanner met een 1’23.805 de snelste rondetijd op de klokken zette waren ook Pol Espargaró en Marc Márquez in de top zes te vinden.







Na een sterke openingssessie van het weekend deed Nakagami het in de tweede vrije training, waarin het eerst regende en vervolgens vrij gauw opdroogde, rustig aan. Er werden geen onnodige risico’s genomen alhoewel er wel veel regen is voorspeld voor zondag.

Takaaki Nakagami: “De snelste rondetijd is de beste manier om aan de tweede helft van het seizoen te beginnen, daar kan ik blij mee zijn na een lange zomerstop. Ik voel me goed met de machine in droge omstandigheden.

In FP2 heb ik niet echt gepusht. In het begin van de sessie wilde ik zoveel mogelijk ronden rijden in de regenachtige omstandigheden maar toen het begon op te drogen had dat niet zoveel zin. Ik wilde geen onnodige risico’s nemen. Op zondag is de kans groot dat het gaat regenen dus moeten we ons daar zo goed mogelijk voor voorbereiden. Morgen zal het in ieder geval droog blijven en moeten we hard blijven werken om op alle vlakken nog een stap te maken.”

Ook waren er nieuwe onderdelen van Brembo meegebracht voor de coureurs, speciaal ontwikkeld voor de veeleisende Red Bull Ring. Zowel de remklauwen als de remschijven zijn voorzien van koelvinnen zodat de temperatuur zo laag mogelijk wordt gehouden. Vorig jaar zagen we dat veel coureurs problemen hadden met de remmen waarbij Maverick Viñales zelfs op hoge snelheid van zijn machine moest springen vanwege niet werkende remmen.

Takaaki Nakagami: “Vanochtend in FP1 hebben we meteen in de eerste exit de nieuwe remklauwen en remschijven van Brembo gebruikt. Het gevoel was goed, alhoewel het niet heel anders was dan de remmen die we daarvoor hadden. We zullen ze in ieder geval dit weekend gebruiken.”

Vrijwel alle coureurs hebben deze al eens eerder geprobeerd tijdens de test op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Zoals gezegd zijn deze dus bedoeld voor circuits waar de remtemperatuur zeer hoog is, waaronder de Red Bull Ring.

Zaterdagochtend om 09:55 uur gaat de derde vrije training van start voor de MotoGP klasse op de Red Bull Ring. De vierde vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies gaat om 13:30 uur van start.


Handige links Michelin Grand Prix of Styria:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter