De 21-jarige Schot Tarran MacKenzie zal vanaf de Grand Prix in Le Mans plaatsnemen op de Suter van het Kiefer Racing team. Na het vertrek van Danny Kent tijdens de GP in Austin mag de huidig British Supersport kampioen het roer voor de rest van het seizoen overnemen.

Als zoon van voormalig 500cc GP-coureur Niall MacKenzie zal Tarran tijdens de Grand Prix van Frankrijk de opwachting maken voor zijn eerste race in de Moto2 klasse. Uiteraard naast vader Niall MacKenzie (meervoudig podium-finisher in de 500cc klasse) is ook Tarran al eerder bekend in het GP Paddock. Hij was in 2012 en 2013 deelnemer van de Red Bull MotoGP Rookies Cup maar sloot deze seizoenen teleurstellend af met respectievelijk een 23e en 20e plaats in het kampioenschap.

Nadat Tarran MacKenzie afgelopen seizoen kampioen werd in het British Supersport kampioenschap besloot hij om dit jaar zijn titel te verdedigen bij het McAMS Yamaha team. Dit deed de jonge Schot zeker niet onverdienstelijk en won de eerste 6 races van dit seizoen en is daarmee nog ongeslagen. Nu zal MacKenzie aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière beginnen en volgende week in Le Mans voor het eerst op een Moto2 machine rijden. Naast het aanpassen naar een Honda blok en het Suter chassis zal hij ook moeten wennen aan de Dunlop banden, aangezien het hele British Superbike Championship rijdt op Pirelli banden.

Tarran MacKenzie: “Ik ben Kiefer Racing ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid die ze me hebben gegeven om mijn debuut te maken in het Moto2 wereldkampioenschap, en ik kan niet wachten om te beginnen! Het zal zeker niet makkelijk worden maar ik kan wel beloven dat ik mijn uiterste best ga doen. Ik wil bewijzen dat het vertrouwen dat Stefan (Kiefer) in mij heeft terecht is. Ook wil ik het McAMS Yamaha team bedanken voor het meewerken aan deze droom voor mij, en ik zal onze tijd samen nooit vergeten.”

Stefan Kiefer: “De afgelopen weken waren zeer hectisch en het kwam voor ons als een verrassing toen Danny (Kent) in Austin aankondigde het team te verlaten. Er zat niets anders op dan te gaan zoeken naar een vervanger en dit was zeker niet gemakkelijk. Enkele eisen die wij stelden waren dat de coureur jong moet zijn en dankzij eerdere successen bewezen heeft dat hij over de kwaliteiten beschikt die nodig zijn voor het Moto2 kampioenschap. Dit is waarom wij heel blij zijn om samen te kunnen werken met een coureur als Tarran die nog jong is en in het British Supersport laat zien wat hij in huis heeft. Wij als team gaan ons uiterste best doen om hem vanaf Le Mans thuis te laten voelen in ons team en proberen zo snel mogelijk op snelheid te komen in Moto2.”

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk op het circuit van Le Mans zal beginnen op vrijdag 19 mei.