Carlos Tatay heeft zondagmiddag de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race gewonnen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Net als in race 1 reed hij met twee andere coureurs los van de rest en wist hij ditmaal als winnaar over de streep te komen voor Yuki Kunii en Matteo Bertelle. Nederlander Zonta van den Goorbergh werd veertiende.

Na het geweld van de Moto3, Moto2 en MotoGP klassen reden de coureurs in de Red Bull MotoGP Rookies Cup nog hun tweede race van het weekend. Onder ideale omstandigheden gingen ze opnieuw zestien ronden lang de strijd aan op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

Haruki Noguchi startte het best en leidde bij het ingaan van de eerste bocht voor Lorenzo Fellon en racewinnaar van gisteren Yuki Kunii. Opnieuw was het een grote groep in de beginfase van de race met zo’n tien coureurs binnen een seconde. Nederlander Zonta van den Goorbergh begon ook sterk aan de race en was in de top vijftien te vinden.

Voor de Australiër Billy van Eerde kwam de race wederom vroegtijdig ten einde. De huidig Asia Talent Cup kampioen crashte opnieuw waardoor het een teleurstellend debuut was in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Na vier ronden waren het dezelfde drie coureurs als gisteren die los wisten te breken van de achtervolging. Carlos Tatay, Yuki Kunii en Barry Baltus reden weg van de grote groep en zouden het samen uitvechten voor de overwinning.

Opnieuw zou het aankomen op de laatste ronde en de drie coureurs reden zeer dicht op elkaar. In de laatste ronde ging het vervolgens gigantisch mis op het achterste rechte stuk. Baltus reed op kop terwijl Tatay door middel van een slipstream voorbij probeerde te gaan aan de Belg. De twee coureurs raakten elkaar waardoor Baltus uit balans werd gebracht en op hoge snelheid richting de muur ging. De jonge coureur klapte hard tegen de muur en wonder boven wonder kon hij relatief ongedeerd zelf weglopen.

Dit zorgde ervoor dat de strijd voor de overwinning nu nog tussen twee coureurs ging. Tatay wist zijn positie goed te verdedigen en kwam uiteindelijk als winnaar over de streep. Kunii werd tweede terwijl daarachter de strijd om de derde plaats tussen maar liefst tien coureurs ging. Lorenzo Fellon, zoon van Johann Zarco’s manager Laurent Fellon, kwam als derde over de streep maar de Fransman had te vaak buiten de baan gereden waardoor hij een penalty ontving. Hierdoor mocht Matteo Bertelle uiteindelijk mee naar het podium. Verder eindigden Dupasquier, Noguchi, Salvador, Urarte, Cook, Escrig en Aji in de top tien. Zonta van den Goorbergh scoorde opnieuw punten door als veertiende te eindigen.

Na afloop van de race zochten we de jonge Van den Goorbergh op en vroegen hem om een reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De volgende keer dat de Red Bull Rookies in actie komen is over vier weken tijdens de Italiaanse Grand Prix op het Autodromo del Mugello.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App