Na vijf seizoenen samengewerkt te hebben met Kawasaki zal het Italiaanse Grillini Team in 2018 met Suzuki actief zijn in de World Superbike klasse van het FIM Superbike World Championship.

Team Grilini Kawasaki begon in 2017 aan het seizoen met de Tsjech Ondrej Jezek en de Italiaan Ayrton Badovini. Gedurende het seizoen kende het Italiaanse team echter diverse rijderswissels. Na veel wisselingen op rijdersgebied zal het Italiaanse team nu ook van motormerk wisselen. Na vijf jaar gebruik te hebben gemaakt van Kawasaki motoren zal men in 2018 gebruik gaan maken van Suzuki GSX-R 1000 machines.

“Het is een beslissing die we genomen hebben na de lancering van de nieuwe GSX-R1000 op de markt,” liet teambaas Andrea Grillini onlangs weten. “Ik vond het een goed idee om terug te keren naar dit kampioenschap met een motorfiets die geschiedenis heeft geschreven in het WorldSBK. Het is tevens een goede gelegenheid om aan een nieuw project te werken, zelfs al zullen we dit doen zonder volledige fabrieksondersteuning. We blijven een privé-team en we weten dat er nog veel werk te doen is aan de ontwikkeling van een motor die momenteel niet aanwezig is in dit kampioenschap, maar we denken dat we klaar zijn voor deze nieuwe uitdaging. Ik wil ook Kawasaki bedanken voor de technische ondersteuning die zij in de loop der jaren hebben geboden en voor de professionaliteit waarmee zij altijd alle WorldSBK-teams hebben ondersteund.”

Wie in 2018 de twee Suzuki machines zullen gaan bemannen is nog niet bekend, hierover hoopt het team binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven.