Team Hartog – Against Cancer zaterdag van start in OW Cup

158
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Erik de Ruijter

Na een overweldigend weekend in de World Supersport rijdt Team Hartog – Against Cancer komende zaterdag opnieuw op het TT Circuit Assen. Ditmaal met een gastoptreden in de OW Cup. Rob Hartog en zijn team zullen van deze gelegenheid gebruik maken om diverse dingen te testen met de Kawasaki ZX-6R.

Het was een week geleden een prachtig weekend voor Rob Hartog in de World Supersport op Assen. Tijdens de trainingen en race behoorde coureur uit Abbekerk praktisch constant tot de top-tien rijders in het WK. Hartog kwam als achtste over de finish, maar werd als zevende geklasseerd door een tijdstraf voor Luke Stapleford. Deze penalty werd zondagavond alsnog teruggedraaid, waardoor Hartog als achtste in de uitslag is opgenomen. Ook was er onduidelijkheid over de actie van Niki Tuuli, die Hartog passeerde in de laatste ronde door de GT-bocht af te snijden. De Fin werd niet bestraft voor deze actie. Deze verandering in de uitslag heeft geen gevolgen voor de overwinning van Hartog in de FIM Europe Supersport Cup, waar hij met tien voorsprong aan de leiding gaat in de tussenstand.

Het zijn lekker drukke weken voor Team Hartog – Against Caner, want na twee zeer geslaagde World Supersport weekenden start Rob Hartog komende zaterdag in de NK SuperCup 600 van de OW Cup. Dit evenement kenmerkt zich door een gezellige sfeer en toegankelijkheid voor het publiek. Zo is er vrije entree op het circuit en in de paddock. Team Hartog – Against Cancer staat zaterdag in pitbox 29 en iedereen is van harte welkom om het team hier op te zoeken. Zaterdagmorgen zijn er twee kwalificatietrainingen en om 13.23 uur start de NK SuperCup 600 race met Hartog in Assen.

Rob Hartog: ‘Na een prachtig weekend komen we zaterdag weer in actie. We gaan een aantal dingen testen voor de aankomende World Supersport wedstrijden, waaronder een nieuw motorblok. Het is hierdoor voor ons een nuttig evenement en tevens een mooie gelegenheid om extra meters te maken op Nederlandse bodem. Wie weet tot ziens zaterdag in Assen!’

 

Handige links OW Cup 28-04-2018

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag