Team Pedercini Racing zal in 2019 met twee rijders aan de start verschijnen in de WorldSBK klasse van het FIM- Superbike World Championship. Het Italiaanse team heeft hierover overstemming weten te bereiken met Yonny Hernandez en Gabriele Ruiu.

Team Pedercini Racing zal in 2019 een tweede Kawasaki ZX-10RR inzetten in de World Superbike klasse van het FIM- Superbike World Championship.

Momenteel is het Italiaanse privé team actief met voormalig MotoGP coureur Yonny Hernandez. Het team heeft middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat men het contract met de Colombiaan met een seizoen verlengd heeft en dat men daarnaast overeenstemming heeft weten te bereiken met het Italiaanse talent Gabriele Ruiu om komend seizoen als teamgenoot op te treden van Hernandez.

Hernandez bezet momenteel met 24 gescoorde WK punten de achttiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap terwijl Ruiu momenteel op een Team Pedercini Kawasaki actief is in de STK 1000 klasse van het kampioenschap waar hij de negende plaats inneemt in de huidige tussenstand.

Lucio Pedercini: “Yonny is een professioneel, zeer zorgvuldig en getalenteerde coureur, hij krijgt geleidelijk aan meer vertrouwen in de fiets en het team. Ik zie dat hij zeer gemotiveerd en gefocust is, hij is de ruiter die ik aan het begin van dit seizoen heel graag in mijn team wilde hebben en nu zich de kans voordeed ook meteen heb vastgelegd voor komend seizoen. Wat Gabriele betreft, hij is een jong talent, die inmiddels de aandacht op zich heeft weten te vestigen van belangrijke team en vooraanstaande teammanagers. Hij is snel, leergierig en valt daarmee op. Ik vind het leuk en ik ben blij dat ik hem in 2019 in ons World Superbike team kan integreren.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl