Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola presenteerde Ducati woensdagochtend haar plannen voor het 2020 FIM Superbike World Championship. In een speciaal ingerichte ruimte op het historische Italiaanse circuit werd het Aruba.it Racing – Ducati team gepresenteerd en onthulden Scott Redding en Chaz Davies hun machines voor komend seizoen.

De keus van het Aruba.it Racing – Ducati team om haar teampresentatie te houden in de iconische toren van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola was geen toevallige keuze. Naast het feit dat Aruba.it ook komend seizoen weer als titel op zal treden van het officiële Ducati WorldSBK fabrieksteam is de Italiaanse internet provider sinds kort ook als sponsor verbonden aan het bekende Italiaanse circuit, zo is de bekende toren van het circuit omgedoopt tot Aruba.it toren en voorzien van een prachtige Aruba.it branding.

Na diverse toespraken riep de bekende Sky Italia verslaggeefster Vera Spadini Scott Redding en Chaz naar voren. Na een kort gesprek met de twee coureurs was het vervolgens tijd voor het tweetal om hun Ducati Panigale V4 R machines voor komend seizoen te onthullen.

Chaz Davies: “Mijn verwachtingen zijn erg hooggespannen. In het tweede deel van het seizoen 2019 zijn onze prestaties en resultaten aanzienlijk verbeterd en in de laatste races hebben we altijd gestreden voor het podium. Het doel is om het komend seizoen nog beter te doen en ik denk dat de ervaring die in de loop der jaren is opgedaan ons daarbij kan helpen. We hebben goed werk geleverd tijdens de winter en het gevoel is positief, ook al ben ik nooit op zoek geweest naar die ene snelle rondetijd tijdens de tests. Ik voel me veel beter dan 12 maanden geleden, zowel fysiek gezien als ook wat het gevoel met mijn motor betreft. Ik wil al onze fans bedanken voor hun steun en ik hoop met hen vele overwinningen te kunnen vieren, misschien zelfs in een paar maanden tijd op ditzelfde circuit.”

Scott Redding: “Ik kijk echt uit naar dit nieuwe avontuur. Het zal belangrijk zijn om een goede start te maken, vooral op de eerste circuits die ik goed ken. We moeten nog steeds ondervinden waar we echt staan als het gaat om onze prestaties, maar het is duidelijk dat het onze missie is om zo snel mogelijk te beginnen met het winnen van races. Ik ben zeer tevreden met wat we tijdens de tests hebben bereikt. Ik wil graag het team bedanken dat geweldig werk heeft geleverd en me veel vertrouwen heeft gegeven. We hebben allemaal hetzelfde doel en dit is een zeer belangrijke motivatie. Ik wil Aruba.it en Ducati op een bijzondere manier bedanken voor het feit dat ze me deze kans hebben gegeven en me op een uitzonderlijke manier hebben verwelkomd in het team. Wat kan ik de fans beloven? Ik weet dat de passie van de Ducati fans heel bijzonder is en daarom zal ik al mijn energie geven met slechts één doel: het terugbrengen van de wereldtitel naar Bologna.”