Litjens toont wéér bliksemstart en ware gezicht in Le Mans (24e)

Loon naar werk in 'thuisrace' Arnaud Vincent (15e)

Ondanks dat het zijn ‘thuisrace’ is, heeft de kort bochtige baan in Le Mans niet die lay-out waarmee het tot de favoriete circuits van Arnaud Vincent hoort. Maar de Molenaar-Honda coureur pakte een perfecte start, had wat geluk bij een crash in de chicane waarbij hij aan de goede kant zat, en maakte net als teammaatje Joey heel veel plaatsen goed in die belangrijke openingsfase.

“Mijn start was OK, Ik pakte de juiste lijnen en klom van mijn 22e startplaats naar de 15e positie na één ronde. Daar was ik best tevreden mee. Het werd een lange en zwaarbevochten race, waarbij alleen Lorenzo nog door een domme fout voor me uitviel. Mijn wedstrijd was constant en hoewel ik hier graag voor eigen publiek dichter bij de top 10 had willen finishen, ben ik evengoed tevreden met dit ene WK-puntje. Nadat we drie GP’s achtereen pech hebben gehad, bleven we nu van narigheid verschoond. In de slotfase wist ik me naar Tizon toe te vechten en hem in de slotronde te verschalken. Zo hoort dat! Nu kunnen we zonder alle druk van media en landgenoten op onze nek op naar de volgende GP over 2 weken (4 juni) in Mugello. Dit was alvast een lekkere opsteker!”,

aldus Vincent, die naast helmenfabrikant Arai nog twee persoonlijke sponsors uit Frankrijk aan zijn outfit kon toevoegen.