Het Oostenrijkse KTM zal in 2017 debuteren als officieel fabrieksteam in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Na een lange periode van ontwikkelen, een groot aantal testen vond de eerste officiële krachtmeting van de KTM RC16 machine plaats tijdens de laatste Grand Prix van dit seizoen in Valencia middels een wildcard optreden van KTM testcoureur Mika Kallio.

Inmiddels hebben ook Bradley Smith en Pol Espargaró, de twee coureurs die door de Oostenrijkse motorenfabrikant zijn aangetrokken om komend seizoen de kleuren van het team te vertegenwoordigen in het achttien Grand Prix weekenden tellende debuutseizoen, de eerste testkilometers afgelegd en wordt er tijdens de rustige wintermaanden in het Oostenrijkse Mattighofen nog hard gewerkt aan ‘The Road to Qatar 2017’.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten zal KTM een reeks video’s uitbrengen waarin de MotoGP fans een kijkje achter de schermen krijgen wat betreft de ontwikkeling van de nieuwe MotoGP machine, het team en de voorbereidingen.

Video: The Road to Qatar 2017 – Chapter 2: Roll out | KTM

The Road to Qatar 2017 – Chapter 1: The Engine | KTM

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?
Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?  Lees meer: bit.ly/2eGpcd5