Het tijdschema voor de resterende twee dagen van de Jerez Test is aangepast. De reden van de aanpassing is dat men de batterijen van de nieuwe MotoE machines niet zo snel opgeladen krijgt. 

Drie dagen lang zijn de Moto2 en MotoE coureurs op het circuit van Jerez te vinden voor hun eerste officiële wintertest ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het tijdschema was tijdens de eerste dag zo ingedeeld dat de Moto2 coureurs de dag openden met een 80 minuten durende sessie gevolgd door een 30 minuten durende sessie voor de nieuwe MotoE categorie. Vervolgens werd dit afgewisseld waardoor de Moto2 klasse in totaal 4 sessies kon rijden en de MotoE in totaal 3. Dit schema stond oorspronkelijk ook voor de tweede en derde dag gepland.

De wedstrijdleiding besloot het schema zaterdagochtend aan te passen. Het bleek tijdens de eerste dag namelijk dat de tijd tussen de sessies voor de nieuwe MotoE klasse tekort was om tussendoor de batterijen van alle machines weer opgeladen te krijgen.

De nieuwe MotoE klasse opende zaterdagochtend de dag met een 30 minuten durende sessie waarna de Moto2 coureur begonnen aan een sessie van maar liefst 2 uur en 55 minuten.

Onderstaand het nieuwe tijdschema voor zaterdag en zondag

  • 09:30 – 10:00 uur MotoE
  • 10:10 – 13:05 uur Moto2
  • 13:15 – 13:45 uur MotoE
  • 13:55 – 16:50 uur Moto2
  • 17:00 – 17:30 uur MotoE

Bo Bendsneyder
Voor de kersverse RW Racing GP coureur zit de test er feitelijk na de eerste dag al op. De Nederlander – die verre van fit begon aan de test na nog onvoldoende hersteld te zijn van zijn tijdens de Japanse Grand Prix in Japan opgelopen beenblessure – bleek zaterdagochtend dusdanig veel pijn te hebben na zijn inspanningen van de eerste dag dat hij het de resterende twee dagen echt rustig aan zal moeten doen. De pijn rondom de breuk in het linker onderbeen maakt het schakelen nagenoeg onmogelijk. Bendsneyder zelf wil echter nog niets weten van opgeven, zo zal hij af en toe nog wel een aantal ronden proberen te rijden maar meer dan dit zit er op dit moment echt niet meer in.

 

Handige links Moto2 en MotoE test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag