Tito Rabat als vervanger Lucas Mahias tijdens Motul Portuguese Round

1469
tito-rabat
Tito Rabat | foto© Barni Racing

Tito Rabat maakt komend weekend zijn comeback als coureur in het FIM Superbike World Championship. De Spanjaard zal binnen het Kawasaki Puccetti Racing als vervanger op gaan treden van de geblesseerde Lucas Mahias.

Tito Rabat, die onlangs besloot zijn contract met het Barni Racing Team vroegtijdig te laten ontbinden, keert komend weekend in Portimão terug als coureur in het FIM Superbike World Championship. De voormalig Moto2 wereldkampioen is door het Italiaanse Kawasaki Puccetti Racing gevraagd om als vervanger op te treden van Lucas Mahias, de Fransman die afgelopen weekend in Jerez besloot om vanwege een vervelende handblessure dit seizoen niet meer in actie te komen.

Tito Rabat: “Ik ben erg blij dat ik deze geweldige kans krijg. Ik ken het circuit van Portimão omdat ik hier in de MotoGP heb gereden en er veel met een standaard straatmotor heb getraind. Ik hoop een goed weekend te hebben, goede resultaten te scoren en mijn potentieel te laten zien. Ik wil Manuel Puccetti en het hele team bedanken voor het bieden van deze kans, die ik volledig hoop te benutten.”

Mahias komt zoals al gezegd dit seizoen niet meer in actie. De Fransman liep bij een crash tijdens Race1 op het TT Circuit Assen een gebroken ‘schippersbotje’ op in zijn linkerhand. Ondanks dat Mahias al een operatie heeft ondergaan ondervindt hij nog steeds te hinder van zijn blessure tijdens het rijden. Daarom heeft Kawasaki Puccetti Racing, in overleg met Kawasaki, de medische staf van Dorna en de rijder zelf, besloten dat hij dit seizoen niet meer zal rijden, zodat hij volledig kan herstellen van zijn blessure.

 Handige links Motul Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter