CIP-Green Power heeft overeenstemming bereikt met Tom Booth-Amos om komend seizoen voor het team uit te komen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Brit neemt binnen het Franse team de plaats in van de na dit seizoen bij het team vertrekkende landgenoot John McPhee.

Alain Bronec, de Franse teambaas van het CIP – Green Power Team moest na het vertrek van John McPhee – McPhee komt in 2019 uit voor het Sprinta Petronas Moto3 Team – op zoek naar een nieuwe coureur voor het komende seizoen.

Deze rijder is nu gevonden, huidig FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship coureur Tom Booth-Amos zal komend zijn debuut maken als vaste Moto3 coureur binnen het MotoGP wereldkampioenschap in de kleuren van het CIP-Green Power Team.

Tom Booth-Amos: “Ten eerste wil ik Alain Bronec en CIP-Green Power bedanken voor het aanbod en deze geweldige kans om in 2019 deel te nemen aan het Moto3 wereldkampioenschap. Het is een terugkeer naar de KTM-machine waarop ik veel succes had, en interessant genoeg kwam mijn eerste BSB-zege op een CIP-motor! Ik wil iedereen bij Dorna, IRTA en Truth Racing bedanken voor hun voortdurende steun in 2018. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en heb al enige tijd doorgebracht met mijn nieuwe team. Het is ook heel belangrijk dat ik mijn nieuwe omgeving begrijp en we samen een plan hebben om de volgende stap te kunnen maken, want ik heb nog veel te leren. De uitdaging om tegen de beste rijders ter wereld te rijden op de beste circuits is een droom die uitkomt. Ik zal keihard blijven werken om het vertrouwen die iedereen in mij heeft gesteld terug te betalen om hun en mijzelf te bewijzen dat ik met de besten mee kan.”

Alain Bronec, CIP – Green Power Team Manager: “Ik ben blij dat Tom volgend jaar onze nieuwe coureur wordt. Hij is jong en getalenteerd en het coachen van jonge coureurs die aan het begin van hun professionele carrière in de motorsport staan is onze expertise. Ik ben er zeker van dat 2019 een spannend seizoen wordt, zowel voor Tom als ook voor ons.”

Wie naast Tom Booth-Amos de tweede rijder wordt voor het Franse Moto3 team is nog niet bekend gemaakt.