Tommaso Marcon derde coureur bij MV Agusta Forward Racing

80
tommaso-marcon
Tommaso Marcon (r) en Giovanni Cuzari (l) | foto© Forward Racing

Opvallend nieuws van MV Agusta Forward Racing. Het Italiaanse Moto2 team heeft Tommaso Marcon aangetrokken als derde rijder naast de reeds voor 2021 gecontracteerde Simone Corsi en Lorenzo Baldassarri. De jonge Fransman zal echter uitsluitend deelnemen aan een aantal Europese Moto2 races van het MotoGP wereldkampioenschap.

Na het afgelopen seizoen voor het Tech3 MotoE team uitgekomen te zijn in de FIM Enel MotoE World Cup zal Tommaso Marcon komend seizoen zijn opwachting maken als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De jonge Fransman zal uit gaan komen voor MV Agusta Forward Racing waar hij de derde rijder wordt naast de reeds door het team gecontracteerde Lorenzo Baldassari en Simone Corsi die zijn contract met het team met een jaar heeft verlengd. De bekendmaking kan als bijzonder worden gezien, dit vanwege het feit dat de Fransman wel het gehele seizoen samen zal werken met het team maar zijn deelname beperkt zal blijven tot het rijden van slechts een aantal Moto2 wedstrijden tijdens de Europese Grand Prix weekenden.

Giovanni Cuzari – Teameigenaar MV Agusta Forward Racing Team: “Ik ben erg blij om Tommaso binnen het team te mogen verwelkomen en ik ben er zeker van dat het MV Agusta Forward Racing Team de juiste omgeving voor hem zal zijn. Tommaso komt uit een team waar ik veel respect voor heb (Tech3) en ik ben er zeker van dat we samen goed werk zullen leveren. Het is onze bedoeling om de jonge rijder voor volgend seizoen klaar te stomen als officiële rijder voor het hele kampioenschap in 2022. Welkom in het team Tommy!”

Tommaso Marcon: “Ik ben erg blij om lid te worden van de MV Agusta Forward Racing familie. Dit jaar krijg ik de kans om me te meten met de besten van de wereld, al is het maar voor een paar races, het is een ongelooflijke kans voor me om nog beter te worden. Ik heb er altijd van gedroomd om coureur te zijn en ik wil dat deze uitdaging het begin wordt van een groot avontuur. Ik kan niet wachten om de motor na deze lange winter voor het eerst op het circuit te testen. Als ik met de jongens van het team praat, weet ik dat ze hun best zullen doen om me in de best mogelijke positie te brengen. Ik weet dat ik nog veel zal moeten leren en ik voel dat ik zowel fysiek als mentaal klaar ben om te trainen, te verbeteren en snel te zijn. Bedankt voor de kans aan alle jongens en aan Giovanni.”

Tommaso Marcon
Na zijn carrière te zijn begonnen in het Italiaanse Moto3-kampioenschap bij de juniorenteams van Gresini Racing en SIC58 stapte de jonge Italiaanse coureur in 2018 over naar het Europese Moto2-kampioenschap. Hij wordt in zijn debuutjaar de best geklasseerde debutant en eindigde op de zesde plaats in de eindstand van het kampioenschap. In 2019 eindigde Marcon als vierde in de eindstand nadat hij dat seizoen drie keer op het podium wist te finishen. In hetzelfde seizoen debuteerde de jonge Fransman tevens als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap nadat hij in Valencia als vervanger optreedt van Steven Odendaal en binnen het Nederlandse NTS RW Racing GP eenmalig de teamgenoot is van Nederlander Bo Bendsneyder. Voor het seizoen 2020 tekende Marcon een contract bij het Franse Tech3 en verscheen hij aan de start in de FIM Enel MotoE World Cup.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App